La 7a Fira del Vi de Rubí i els Premis Vinari
La 7a Fira del Vi de Rubí i els Premis Vinari | M.R.F.

!--akiadsense-->

Tret de sortida de la Fira del Vi de Rubí amb els Premis Vinari com a protagonistes. Per setè any consecutiu, el Celler de Rubí s’omple de vi, música i tastos en la primera cita en la que els Premis Vinari 2019 surten al carrer.

La inauguració s’ha fet aquest migdia amb la presència de Salvador Cot, editor de Vadevi, el diari que organitza els Premis Vinari que ha rememorat part de la història de Rubí i del Celler Cooperatiu que acull la fira. Cot ha recordat el passat vitivinícola de la ciutat, dels pagesos que conreaven la vinya i que elaboraven el vi al celler cooperatiu, ara reconvertit en espai per esdeveniment diversos com el tast final dels Premis Vinari.

“Dels esforços col·lectius del rubinencs, aquest celler n’és una bona mostra, dels anys i anys que en aquesta ciutat es va fer vi i que es distribuïa a través d’aquest celler. Un espai que permet enllaçar amb el cultiu de la vinya i el vi i que esperem que potser algun dia es reprengui”, explicava.

L'alcaldessa de Rubí Ana María Martínez, l'editor de Vadevi Salvador Cot i el Director de l'Incavi, Salvador Puig a la inauguració de la Fira de Rubí
L’alcaldessa de Rubí Ana María Martínez, l’editor de Vadevi Salvador Cot i el Director de l’Incavi, Salvador Puig a la inauguració de la Fira de Rubí | M.R.F.

!--akiadsense-->

Salvador Puig, director general de l’Incavi, recordava que els vins d’aquesta fira han estat el que han aconseguit passar diversos tastos a cegues i han aconseguit un Premi Vinari competint amb prop de 950 vins. “És una oportunitat fantàstica per poder conèixer més de prop alguns dels millors vins de Catalunya”, ha assegurat.

L’alcaldessa de Rubí, Ana Maria Martínez, ha dit que “és un autèntic privilegi per la ciutat acollir la setena fira del vi i donar l’oportunitat de poder tastar els millor vins dels Premis Vinari”. Una mostra, ha dit l’alcaldessa que atrau més de 10.000 persones cada any. “Molts són veïns i veïnes del municipi, però molts altres són de fora que venen atrets per la possibilitat de tastar els millors vins de Catalunya”, ha dit Martínez.

Així, els vins premiats que es poden trobar són aquests:

Ferrer Bobet 2016. Gran Vinari d’Or al Millor Vi Català

Bertha Cardús 2015, Cava Bertha. Gran Vinari Escumós 2019

3/4 de quinze, del 2015 de Fargas-Fargas. Premi Vinari a la Millor Etiqueta 2019

Black 2018 de MontRubí. Vinari d’Or 2019 al Millor Negre Jove

Dardell Blanc ECO 2018 de Coma d’en Bonet. Vinari d’Or al Millor Blanc Jove

Giró Ribot Ab Origine Brut 2017. Vinari d’Or 2019 al Millor Escumós Jove

Cava Vives Ambròs Reserva Brut 2015. Vinari d’Or 2019 al Millor Escumós Reserva

Vallformosa Cava Col·lecció Pinot Noir 2013. Vinari d’Or al Millor Escumós Rosat

Abadal Blanc 2018. Vinari de Plata 2019 Blancs Joves

Capvespre Sunset Rosat 2018, de Cellers Domenys. Vinari de Plata 2019 Rosats

Foranell Pansa Blanca 2015 de Quim Batlle. Vinari de Plata 2019 Blancs amb Criança

Vila-Closa Negre 2018 de La Botera. Vinari de Plata 2019 Negres Joves

Pupitre Brut 2018, Castell d’Or. Vinari de Bronze 2019 Escumosos Joves

L’home dels 2018. Vinari de Bronze 2019 Negres Joves

A més d’altres referències dels cellers que participen a la fira que ha obert portes aquest dissabte fins a la mitjanit i aquest diumenge de les 11h fins a les 16h.

Nou comentari

Comparteix