VadeVi
Ruth Troyano: “Tastar a cegues és un acte de fe i de transparència”

!--akiadsense-->

Ruth Troyano és periodista especialista en vins i sommelier i per tercera vegada és membre del jurat dels Premis Vinari. És l’autora de Retrats de Vi, una sèrie en la que aprofundeix en la trajectòria vital i professional de diversos enòlegs formats a la Universitat Rovira i Virgili. Diu que la paraula “moda” no li agrada gaire, que s’estima més parlar de tendències en el món del vi. Es declara una gran defensora del tast a cegues i afirma que valora també l’intercanvi d’impressions amb la resta de membres dels jurat perquè diu, “tot suma a l’hora de valorar un vi”.

En els vins que ha tastat què ha trobat?

És la tercera vegada que vinc com a membre del jurat i això em permet fer una immersió d’una forma comparativa que en unes altres circumstàncies no podria fer i he de dir que m’he trobat alguna sorpresa.

Positiva, esperem?

Sí. Veig una certa evolució. Com a mínim en els vins que m’ha tocar a tastar a mi n’he trobat algun de naturals que s’atreveixen, i ho dic en sentit positiu, a presentar-se al concurs tot i saber que seran la minoria, i que competiran amb vins que són d’una altra líniea.

Creus que això és perquè estan de moda els vins naturals?

No m’agrada parlar de “moda”. Crec que és una tendència del mercat intervenir menys en el procés d’elaboració del vi amb més respecte per la terra. Crec que podríem parlar de vins moderns. Ara bé, emparant-se en aquesta tendència no tot s’hi val.

Els Premis Vinari es tasten sempre a cegues…

Per mi és la millor manera de fer-ho. Tots els vins tenen una història al darrere i està bé saber-la però per un concurs així el tast a cegues és la manera més honesta d’avaluar els vins. És un acte de fe, de transparència, on no hi ha cap condicionant i per tant és fonamental ser molt objectiu. Hi ajuda també l’intercanvi amb la resta de professionals que es trobes a la taula tastant. Tot suma.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa