VadeVi
La sisena edició dels Premis Vinari supera els 900 vins i assoleix els 250 cellers
  • CA
Jornada de tast dels Premis Vinari
Jornada de tast dels Premis Vinari | Jordi Play

!–akiadsense–>

Els Premis Vinari dels vins catalans 2018 inicien aquest dilluns 21 de maig la primera fase de tast dels vins que participen en aquesta sisena edició del concurs. Enguany s’ha superat per primer cop la xifra de 900 vins inscrits i s’ha arribat als 250 cellers catalans, cosa que demostra la consolidació del concurs que anualment posa de manifest l’excel·lència del sector vitivinícola català i la riquesa d’elaboracions que es fan de punta a punta del país.

Els tastos es faran per primer cop en una mateixa setmana, coincidint amb els dies 21, 23, 24 i 25 de maig, en horari de matí, i a la seu de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI). El jurat, format per una seixantena de professionals, tastarà a cegues i avaluarà l’aspecte visual, olfactiu i aromàtic de cadascun dels vins, i aquells que obtinguin millors puntuacions passaran al tast final, que se celebrarà a primers de setembre al Celler de Rubí. El servei dels vins anirà a càrrec d’estudiants del curs d’Hostaleria dels Jesuïtes de Sarrià Sant Gervasi.

Els millors vins del 2018 es donaran a conèixer durant la gala de lliurament dels Premis, prevista a l’Auditori de Vilafranca del Penedès el vespre del divendres 5 d’octubre. La ja tradicional festa del vi català anunciarà els millors classificats en 12 categories de vins blancs, negres, rosats, escumosos i dolços. D’altra banda, es lliurarà el Premi Nissan al Millor projecte ecològic, el Premi al millor vi escumós, el Premi AGBAR a la millor etiqueta i el Gran Vinari d’Or en reconeixement al vi més ben valorat de totes les categories.

En l’edició 2018 també hem de celebrar algunes incorporacions en l’apartat de patrocinis. Vins i Licor Grau s’incorpora com a patrocinador del Premi a la Trajectòria professional en el món del vi i Euroselecció- Riedel, que l’any passat ja va oficialitzar el seu compromís amb el concurs esdevenint la “Copa Oficial”, enguany patrocinarà el Premi al Millor Celler, que destacarà l’elaborador que obtingui un major nombre de guardons.

La sisena edició dels Premis Vinari dels vins es presenta en roda de premsa també aquest dilluns, a les 13:00 h, a la sala d’actes de l’Edifici Àgora de Vilafranca del Penedès. L’acte que comptarà amb la participació de l’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull; el director de l’INCAVI, Salvador Puig, i la directora dels Premis Vinari, Eva Vicens.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa