VadeVi
Suro, roure i acer donen vida als guardons dels Premis Vinari
  • CA

Què seria d’un acte lliurament de premis sense guardons? Els guardons són els trofeus que es guarden en un racó especial de casa perquè recorden un moment d’èxit, un reconeixement a la feina ben feta.

En el cas dels Premis Vinari, el guardó sempre ha tingut una vinculació directa amb el món del vi. Des de la primera edició del concurs ha estat dissenyat i fabricat per Suberis Legatus a partir dels criteris clars: “Teníem clar que hi reflectaríem alguns dels amics invisibles del vi, productes auxiliars que contribueixen de manera molt important en la seva elaboració com són el suro, el roure i l’acer inoxidable”.

Qui parla és Jaume Tauler, propietari de l’empresa amb seu a Palamós. El procés, explica, és prou delicat, perquè s’elabora 100% de forma manual:

“Per fer els braços de la “V” de Vinari, utilitzem suro aglomerat perquè ens facilita molt la feina comparativament amb l’ús del suro natural”.

!–akiadsense–>

El suro aglomerat és la base del guardó dels Vinari

!–akiadsense–>

El suro, element clau del guardó dels Vinari

“La “V” reposa sobre una base de fusta de roure francès, que s’obté del reconegut bosc de Tronçais, i que ens proporciona l’empresa Tonnellerie Bordelaise”.

La fusta que fa de peu naix al mític bosc de Tronçais

“Un marc d’acer inoxidable dóna un toc estètic al conjunt i recorda que també és necessària la fortalesa del metall per arribar a aconseguir un producte exquisit”.

L'acer, el tercer element clau per l'elaboració del guardó dels Vinari

!–akiadsense–>

Acer, imprescindible pel guardó dels Vinari !–akiadsense–>

Suro, roure i acer, tres materials nobles que acompanyen el vi en el procés d’elaboració, des del seu naixement fins el moment de la degustació. Tres elements imprescindibles i a la vegada pràcticament invisibles pel públic. I, el toc final li dona una capa fina de pintura, de color burdeus, el color dels Premis.

Els guardons dels Premis es pinten amb un color bordeus !–akiadsense–>

Suberis Legatus és una empresa fabricant de taps de suro per a vins tranquils, que treballa en aquest sector basant-se en la llarga experiència de la família Tauler Cama, que s’hi dedica des de l’any 1919.

Aquests guardons premiaran aquesta nit (22:00h) els millors vins de Catalunya dels Premis Vinari, en un acte que es podrà seguir en directe pel Canal 33.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa