VadeVi
Els tastos més ‘segurs’ dels Premis Vinari
  • CA
[FOTOS] Premis Vinari 2020: quatre jornades de tast en 60 imatges
Ramon Roset en la preparació dels tastos dels Premis Vinari 2020 seguint totes les mesures de seguretat.| M.R.F.

Els vins que participen a la vuitena edició dels Premis Vinari ja s’han tastat. La fase preliminar s’ha fet aquesta setmana a la Wine Business School de Vilafranca del Penedès tot coincidint en la presentació formal d’una edició totalment atípica. S’han mobilitzat prop de 3.600 ampolles que s’han netejat escrupolosament i a l’hora de classificar-les el personal ha utilitzat guants i mascaretes tal com és preceptiu. Però aquesta era la part fàcil. La més complicada ha estat la d’aconseguit reunir prop de 80 tastadors, en quatre jornades i fer-ho mantenint la distància de seguretat i totes les altres mesures que han de contribuir a evitar el contagi de la Covid-19.

El coronavirus que està afectant a la població mundial s’ha endut per davant molts del esdeveniments del món del vi a Catalunya perquè realment no era possible la seva realització. En el cas dels Premis Vinari, els tastos preliminars s’havien de fer a final de maig, però aleshores la població encara estava confinada i activitats d’aquests tipus encara no es podien fer. És per això que es va optar per fer-los la setmana del 27 de juliol.

L’espai escollit en aquesta edició era la Wine Business School a Vilafranca del Penedès. El que havia de ser un sol tast que reunís a 120 persones s’ha dividit en quatre jornades. El primer que es va fer va ser dissenyar l’espai per permetre la distància de seguretat.

El disseny de la sala de tast de la Wine Business School per poder mantenir la distància de seguretat
El disseny de la sala de tast de la Wine Business School per poder mantenir la distància de seguretat

!–akiadsense–>

S’havia d’evitar que cada un dels tastadors no compartís cap element amb els altres. Així cadascú tenia la seva pròpia aigua, Ocean 52, el seu bol amb bastonets de pa per netejar el paladar i la seva pròpia escupidera, tot d’un sol ús. En paral·lel, les persones de servei tenien estrictament prohibit tocar cap d’aquests elements i tampoc cap de les set copes Riedel amb les que han anat tastant. Cada cop que algú s’havia d’aixecar per sortir de la sala s’havien de desinfectar les mans amb gel hidroalcohòlic i s’havia de fer servir la mascareta. I a més a més es va demanar al jurat que signés una declaració responsable amb el comrpomís d’aplicar les mesures necessàries per eivtar contagis.

[FOTOS] Premis Vinari 2020: quatre jornades de tast en 60 imatges
A cada taula hi havia només 4 tastadors i cada un d’ells a 1’5 m de distància | M.R.F.

!–akiadsense–>

Així les coses i malgrat la rigidesa en les formes, tant el jurat com l’organització s’han adaptat a aquestes noves circumstàncies per poder avaluar els vins d’aquesta edició. Ara la primera eliminatòria ja està feta i els Premis Vinari miren cap a Rubí.

El mes de setembre es farà el tast final amb un format encara per decidir i que s’adaptarà a la realitat que l’administració marqui en cada moment. Tot plegat per conèixer a l’octubre quins són els millors vins de Catalunya del 2020.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa