Teresa Jordà: “El vi ens fa a tots més feliços”

"És un bon moment per emmirallar-nos en un cep, perquè supera totes les dificultats. Com a país també ens en soritem", afirma la consellera d'Agricultura

Teresa Jordà, Eva Vicens, Salvador Puig, Ana María Martínez i Salvador Cot

Teresa Jordà, Eva Vicens, Salvador Puig, Ana María Martínez i Salvador Cot | Premis Vinari

“El vi ens fa a tots més feliços”. Ho ha dit la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, després que 25 tastadors professionals hagin examinat els 197 vins catalans que han arribat a la final de la sisena edició dels Premis Vinari, que s’ha celebrat aquest dilluns al vespre al Celler de Rubí. Durant un breu parlament, Jordà ha destacat que “el vi català té un llenguatge universal” i ha afirmat que Catalunya té una “gran excel·lència vitivinícola”.

D’altra banda, la consellera d’Agricultura ha afirmat que “el vi és territori, el territori és paisatge, i el paisatge és societat”. Per tant, ha constatat que “el vi és societat i és país”. Segons Jordà, els Premis Vinari són uns guardons “molt reconeguts, per la Generalitat, pel sector i pel país”, i ha constatat que amb aquest tast final “es premia el país i la societat”. “Ens fan sentir orgullosos de l’enorme potencial que tenim com a país i com a societat”, ha sentenciat.

La consellera també ha tingut unes paraules per la situació que viu Catalunya, amb la repressió que pateix per part de l’Estat espanyol. “Estem vivint moments de retrocés democràtic”, motiu pel qual ha afirmat que “és un bon moment per emmirallar-nos en un cep, perquè és caràcter. I tot allò que té caràcter té resistència, fortalesa i molt esforç per sortir i superar totes les adversitats de la climatologia”. “I com a país també ens en sortirem, segur”, ha conclòs.

Comentaris

    Porc rural 3 de Setembre de 2018 21:11
    A mi no m'agrada el vi i tot i així m'agrada més que els botiflers d'ERC.

Nou comentari