VadeVi
Tot a punt per la Gala d’Estiu dels Premis Vinari 2021
  • CA

Per primera vegada en la seva història, els Premis Vinari organitzen doble acte de lliurament dels guardons que reconeixen els millors vins catalans de l’any. Coincidint amb la novena edició del certamen, s’ha volgut avançar els guanyadors de les categories de vins joves (blancs, negres, rosats i escumosos) perquè puguin tenir el màxim ressò durant l’estiu, mesos òptims per al consum i gaudi d’aquest tipus d’elaboracions. 

A més a més, la Gala d’Estiu també desvetllarà els Premis d’Enoturisme, organitzats amb la col·laboració de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, i que enguany reconeixerà diverses categories per contribuir a destacar i promocionar aquelles activitats que s’estan duent a terme des dels cellers catalans en l’àmbit del turisme del vi. 

La gala d’estiu tindrà lloc divendres 9 de juliol a lAuditori de Vilafranca del Penedès i es prepararà seguint totes les mesures sanitàries recomanades. L’acte, que convidarà tots els cellers finalistes en les categories joves i enoturisme, estarà dirigit per lescriptor i guionista Oriol Jara, guionista de programes com el Polònia, i presentat per la periodista i comunicadora de moda i estils de vida, Maria Almenar

Així, el dia 9 de juliol es donaran a conèixer els següents guardons: 

  • Premis als millors vins blancs joves 
  • Millors vins negres joves 
  • Millors vins rosats 
  • Millors vins escumosos joves 
  • Premi al Millor allotjament enoturístic, per reconèixer el millor hotel, hostal, casa rural, etc., que pertanyi a un celler.
  • Premi als millors projectes d’enoturisme en la categoria restauració i experiència de maridatges, destacant aquells cellers que comptin amb restaurant propi o realitzin experiències de maridatges i càtering a les pròpies instal·lacions.
  • Premi a la millor visita enoturística i experiència de tast de vins: es concedirà a la millor activitat de guia enoturística als cellers i vinyes que es duguin a terme de manera constant durant l’any.
  • Premi a la millor activitat enoturística de l’any,en reconeixement a la millor activitat puntual organitzada a un celler o en unes vinyes en els àmbits del medi ambient, l’esport o el benestar, la cultura, la música o el luxe.

El concurs continuarà endavant amb el tast de vins finalistes de la resta de categories, que es farà dilluns 13 de setembre al Celler de Rubí, i amb la gala de tardor que tindrà lloc el divendres 8 d’octubre a Vilafranca del Penedès.

Els Premis Vinari dels vins catalans, organitzats per VADEVI.cat, van néixer el 2013 amb l’objectiu de donar a conèixer l’excel·lència de vins que s’elaboren al país i d’orientar el consumidor final sobre la diversitat i qualitat dels projectes vitivinícoles de proximitat. 

El concurs celebra enguany la novena edició gràcies al suport de l’Ajuntament de Vilafranca de Penedès, l’Ajuntament de Rubí, 11onze, Agbar, Vins i Licors Grau; amb la col.laboració de Gràfiques Varias, Riedel Euroselecció,Vinventions, l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, Petrolis Independents, Bonpreu-Esclat, Sanmy, Suberis Legatus, INCAVI,  les Denominacions d’Origen de Catalunya, l’Assocació Catalana de Sommeliers i l’Associació Catalana d’Enòlegs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa