VadeVi
Tot a punt per posar nota als vermuts catalans
  • CA

Reus repeteix aquest 2016 com a seu oficial dels Premis Vinari dels vermuts catalans, en una segona edició, enguany, on hi participen més d’una cinquantena de vermuts diferents elaborats arreu de Catalunya, el que suposa un increment de prop del 20% respecte a l’any passat.

Les fórmules tradicionals mantingudes durant generacions i les últimes novetats del mercat seran avaluades per un jurat professional format per sommeliers (Enric Català, Xavi Bassa o Eduard Borull, responsable del bar que al 2015 va guanyar el Premi al millor vermut musical), professionals de la distribució com Lluís Manel Barba (Entrevins); Pep Escudero, professor de l’Escola Espiells o Manel Marqués, creador del Vermouth Club i gran coneixedor del producte. També hi haurà representants del món de la cocteleria, on el vermut n’és un ingredient habitual, com Josep Maria Gotarda, propietari de l’Ideal Coctail Bar Barcelona i president del Club del Bàrman; Juanjo Martínez, bàrman de Caribbean Club Barcelona i José Antonio Gotarda, bàrman de Luz de Gas de Barcelona. El panell de tast el completaran alguns periodistes especialitzats en el món vitivinícola i vermuter com Ruth Troyano, Leandre Romeu, Mar Galván i Manel Guirado. També formaran part del jurat professionals de la restauració i la gastronomia, com el xef de Monvínic, Héctor Barbero, entre d’altres.

Aquest jurat, distribuït en diverses taules de tast, avaluarà a cegues al centre cultural Cal Massó de la capital del Baix Camp els vermuts que competeixen al concurs i en qualificaran diversos aspectes com el visual i olfactiu, la impressió en boca i la impressió general de qualitat del producte.

Els guanyadors de les tres categories del concurs (vermuts blancs o daurats; vermuts vermells; i vermuts reserva) es donaran a conèixer dilluns 9 de maig a les 12h, en un acte al restaurant «Vermuts Rofes», antiga fàbrica dels Vermuts Rofes de Reus, i que estarà presentat per l’humorista Toni Albà.

Els Premis Vinari dels vermuts catalans estan organitzats pel diari digital VADEVI.cat, amb el suport de l’Agència de Promoció de Ciutat de Reus compta amb la col·laboració del Centre d’Art Cal Massó, el restaurant Vermuts Rofes, el Club del Bàrman, Gràfiques VARIAS i l’empresa terrassenca Sanmy-Geiser.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa