Venen dies d‘intensitat Vinària. Els Premis Vinari de vins donen aquest dilluns 29 de maig el tret de sortida a les cinc jornades de tast que permetran tastar tots i cadascun dels vins que enguany competeixen a concurs, coincidint amb la seva onzena edició. Tastos a cegues, com sempre, de la mà d’un jurat on se sumen sommeliers, enòlegs, comunicadors i altres professionals vinculats amb el sector vitivinícola del país i unes sessions que enguany tindran lloc a l’Edifici Àgora de Vilafranca del Penedès fins al pròxim divendres dia 2 de juny.

Al juny, es desvetllaran els millors vins joves; a la tardor, les llargues criances
Els vins que obtinguin les majors puntuacions en aquesta primera fase passaran a la final. Enguany el concurs repeteix el format de l’edició anterior i de nou se celebraran dues fases finals. La primera, prevista per dilluns 12 de juny al centenari Celler de Rubí, permetrà reavaluar les categories de vins joves (blanc, negre, rosat, escumós rosat i escumós jove); i, la segona, al setembre i en el mateix emplaçament, servirà per tastar les referències finalistes de la resta de categories (més llargues criances, guardes, vins dolços, rancis o de postres…).
Abans de Sant Joan, es desvelaran quins seran els millors vins de les categories joves, per contribuir a la difusió coincidint amb els mesos d’estiu i el seu moment òptim de consum. Divendres 6 d’octubre hi haurà la gala de lliurament dels guardons en la qual Vilafranca del Penedès exercirà de nou de capital del vi en una nova festa del (i per al) vi català en un acte que premiarà les millors referències de l’any.
