VadeVi
Tret de sortida oficial dels Premis Vinari 2019
  • CA
Xoán Elorduy de l'Incavi, Pere Regull, alcalde de Vilafranca, Eva Vicens, directora dels Premis Vinari i Joan Manel Montfort, regidor de Promoció Econòmica

!–akiadsense–>

“Els Premis Vinari han contribuit a l’increment del consum de vi català a Catalunya”. Així de contundents s’han mostrat l’alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull i el director de l’àrea de recerca de l’Incavi, Xoán Elorduy, en la roda de premsa de presentació dels Premis Vinari 2019 que s’ha fet aquest dilluns al migdia a l’Espai Àgora de Vilafranca.

D’aquesta manera, es dona el tret de sortida oficial a la setena edició del concurs de vins catalans que justament aquest dilluns ha començat la fase de tastos preliminars que avaluen els prop de 1.000 vins que s’hi han presentat.

Per Regull “els Premis Vinari van ser un encert pels que ho van idear i una valentia pels que els hi vam donar suport, quan només era una idea. La nostra intenció és que els premis Vinari es quedin a Vilafranca, hi són i els volem continuar tenint. Ens reforça el nostre ADN”.“>

Inici dels tastos dels Premis Vinari 2019
Inici dels tastos dels Premis Vinari 2019 | M.R.F.

!–akiadsense–>

Pel regidor de promoció econòmica de l’ajuntament de Vilafranca del Penedès, Joan Manel Montfort, “a l’hora de la veritat es fa poca pàtria amb el vi, quan realment el producte és boníssim. I la difusió que es fa dels nostres vins a través dels Premis Vinari són un gran acte de país”.

Per la directora del concurs, Eva Vicens, “els Premis Vinari són un altaveu del vi català, una eina pels consumidors, però també perquè els cellers puguin donar a conèixer el seu producte”.

Amb l’inici dels tastos preliminars, es posa en marxa l’engranatge per avalauar quins són els millors vins de Catalunya. Els vins que superin la primera fase es tastaran a Rubi a principis de setembre i d’allà en sortiran els guanyadors que es donaran a conèixer a la gala de lliurament que es farà a l’Auditori de Vilafranca del Penedès, divendres dia 11 d’octubre. Un acte que es podrà seguir en directe a traves de Televisió de Catalunya.

Tots els vins concursen per categories, blancs joves, blancs amb criança, negres joves, negres de criança, negres de guarda, vins dolços, vins rosats, escumosos rosats, escumosos joves, escumosos reserva, escumosos gran reserva i escumosos antigues reserva. Tots ells classificats en ors, plates i bronzes. Dels escumosos, el que tingui una puntuació més alta rebrà el Gran Vinari Escumós i el millor dels millors s’emportarà el Gran Vinari d’Or.

EnoAula de Xavi Nolla donarà el premi al Millor Jurat
EnoAula de Xavi Nolla donarà el premi al Millor Jurat | M.R.F.

!–akiadsense–>

A la gala final, a més dels premis per categories, es lliuraran els premis especials. El premi Nissan al Millor Projecte Ecològic, el premi Vins i Licors Grau a la trajectòria professional en el món del vi, el premi a la Millor Etiqueta, imatge o packaging, el premi Riedel Euroselecció al Millor Celler, que serà per qui s’emporti més guardons i la novetat d’aquest any, és el premi EnoAula, al Millor Jurat que l’aconseguirà aquell tastador.

Els Premis Vinari són una iniciativa de Vadevi que va néixer l’any 2013 per donar veu a la feina de viticultors i cellers catalans. I compta amb el suport de la Fundació La Caixa, l’ajuntament de Vilafranca del Penedès, l’ajuntament de Rubí, Nissan, Vins i Licors Grau, Riedel Euroselecció, EnoAula, Bonpreu Esclat i Gràfiques Varias.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa