L’últim dels tastos preliminars dels Premis Vinari es farà aquest dimarts a Monvínic. I arriba amb el bon regust de boca de l’última jornada en la que a més de reunir als membres de jurat, com sempre, després del tast, es va presentar el nou model de Coravin. Els assistens van poder comprovar com es pot tastar un vi sense destapar l’ampolla.
Enric Tomàs, en un moment de la presentació del Coravin Two. Jordi Play">
Entre els membres dels jurat, hi havia l’enòleg, Emili Esteve, de l’Associació Catalana d’Enòlegs, entitat que amb la seva participació des dels inicis del concurs, contibueix a la solidesa del jurat en el que hi ha sommeliers, periodistes especialitzats, i distribuïdors.
Esteve, després de més de 40 anys exercint com a enòleg, destacava la importància dels Premis Vinari, perquè “ja era hora de fer país”, deia.
Ferm defensor de les varietats autòctones, Esteve, alerta del perill “d’acabar fent tothom el mateix vi si cada DO no lluita per les seves especificitats i singularitats”. I recordava que “el secret d’un bon vi és a la vinya”.
Emili Esteve, enòleg i membre del jurat dels Premis Vinari. Jordi Play">
Entre el jurat de dimarts hi havia també Carlos Puñet, comercial de Cuvée 3000 que recorda que per a la distribució i la venda, els Premis Vinari també són un bon reclam. “Nosaltres teníem l’exclusivitat del Vermell de Peguera, el Gran Vinari d’Or de 2015, i quan es va fer públic, les poques ampolles que en quedaven van volar, però a més ens va servir per fer nous clients que s’interessaven per aquest vi, fins i tot per l’anyada següent que no era el vi premiat”.
Aquest dimarts, de nou, es tastaran a Monvínic més de 200 vins a la recerca dels millors de Catalunya que seran els que passaran a la final. Com sempre el tast final es farà a Rubí el mes de setembre i d’allà en sortiran els guanyadors. Un resultat que no se sabrà fins el mes d’octubre a la gala de lliurament de premis que es farà a Vilafranca del Penedès. I serà llavors quan sabrem quins són els millors vins catalans dels Premis Vinari 2016.