VadeVi
Vallformosa Col·lecció Reserva Brut: vida, natura i disseny
  • CA
El secret del Millor Escumós Reserva dels Premis Vinari 2018
Vallformosa Col·lecció Reserva Brut, és el Millor Escumós Reserva dels Premis Vinari 2018 | Jordi Play

!--akiadsense-->

Vallformosa Cava és una marca amb més de 150 anys d’experiència en vitivinicultura i elaboració de caves d’alta qualitat a Vilobí del Penedès. Tot i ser un dels clàssics indiscutibles del panorama català, és un celler d’esperit jove, innovador, amb ganes de renovar els moments de consum i la diversió en el món de les bombolles. I ho fan amb total estima i respecte per la terra: “vida, naturalesa i disseny”, és la seva filosofia per triomfar al mercat.!--akiadsense-->

La veritat, no els va gens malament. En els últims anys han aconseguit ser líders d’exportació a països com Bèlgica i alçar-se amb grans premis com el Vinari d’Or al Millor Escumós Reservade Catalunya 2018 per al seu Col·lecció Brut Reserva. Els seus escumosos són d’allò més frescos i elegants i, segons el jurat professional dels Premis Vinari, el Col·lecció Brut Reserva “és una cava cosmopolita, que vesteix un estil clàssic, lleuger i refrescant. Amb una bombolla fina, té una expressió afruitada madura i cremosa en boca, convertint-se en un cava molt gastronòmic i plaent”.

La recepta de l’èxit:

4 varietats: 30% xarel·lo, 25% macabeu, 20% parellada, 25% chardonnay

Selecció dels raïms de les millors vinyes velles

De clima mediterrani amb temperatures moderades

Dipòsits d’acer inoxidable

24 mesos de criança sobre les seves mares

9 g/l. de licor expedició per fer-lo un cava “brut”

El Vallformosa Col·lecció Reserva Brut 2012 és un escumós elaborat amb els tres raïms clàssics de la DO Cava: xarel·lo, macabeu i parellada, a més de la chardonnay. Cada varietat es verema per separat i en el seu punt òptim de maduració. Rigorositat i meticulositat no es passen per alt en cap moment del cultiu i la selecció de la matèria prima. Un cop el millor raïm és al celler, es premsa i fa la primera fermentació en dipòsits d’acer inoxidable a temperatura controlada. Tot seguit, s’embotella per realitzar la segona fermentació, seguint el mètode tradicional, on envellirà durant 24 mesos sobre les mares del propi raïm. Per acabar, i dotar-lo del segell únic de la casa, l’enòleg de la firma, Xavier Pons, revela que hi afegeixen 9 g/l. de licor d’expedició que parteix d’una recepta a base de vi.

!--akiadsense-->

Des de 1865 que Vallformosa treballa amb passió les terres del Penedès. Saben el que és bo i, des dels inicis, que cerquen la perfecció en les coses ben fetes i elaboren el 100% del most que utilitza pel seus vins i caves. Entre les seves fites, recuperen la masia La Sala de Vilobí i les finques de la masia Freyé a la Bisbal, terres que els inspiren per a elaborar els millors productes del grup.

Actualment són una de les principals caves del Penedès, produint uns 14 milions d’ampolles a l’any, de les quals més del 90% són de cava, i exporten gairebé el 80% de la producció. Tot això ho aconsegueixen encomanant el seu esperit emprenedor als millors viticultors de la zona i formant el seu club Sóc Vallformosa per a proveir-se del millor raïm. Segons el mateix celler, la clau del seu èxit “ha estat l’aposta per la professionalització, que compta amb un equip jove amb una clara voluntat de donar resposta a les inquietuds del consumidor i a innovar, apostant sempre per la màxima qualitat dels seus productes”. Així si visiteu Bèlgica, on són líders de mercat, que no us estranyi brindar amb els seus caves, o gaudir-los en exclusiva al Festival de Cinema Fantàstic de Sitges, la passarel·la 080 Barcelona Fashion o al Tomorrowland, entre d’altres cites de les més esperades de l’any. Però des de l’empresa defensen que fan “vins i caves pensats per gaudir de cada moment, sense excuses!”. No hi podem estar més d’acord!

Preu aproximat: 9,25 euros

Cava Vallformosa. Carrer La Sala, 45 – 08735 Vilobí del Penedès

Tel. 93 897 82 86 – [email protected]

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa