“És un vi especial, un vi vermell només macerant amb un 50% de la pell i només sis dies, que tregui el màxim de fruita, no té cap més secret”. Així ho ha explicat, ras i curt, Xavier Nogué, quan ha recollit el Gran Vinari d’Or 2015 pel vi Vermell de Peguera 2013, del celler Clos de Peguera.

El vi guardonat amb el Gran Vinari d’Or al Millor Vi és el Vermell de Peguera 2013, del celler Clos de Peguera, que ha estat també el millor en la categoria de Vins Negres Joves. És un vi de la DO Conca de Barbera, elaborat íntegrament amb raïm de la varietat tradicional catalana monestrell. El seu nom, “vermell” recull la denominació tradicional amb que s’anomenava el vins catalans negres i també la seva elaboració recupera aquest estil, amb un color i una estructura menys intensos que el negres més foscos actuals, i també per això menys frescos.

De ben segur que aquesta originalitat i frescor ha estat el que ha seduït els tastadors dels premis Vinari que li han atorgat la màxima puntuació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa