VadeVi
Els vermuts catalans s’enfronten al jurat professional
  • CA

Reus, capital del vermut, repeteix com a seu oficial dels Premis Vinari dels vermuts catalans. I ho fa com a amfitrió, d’una banda, de la jornada d’avaluació i qualificació dels productes que enguany competeixen a concurs; i de l’altra, acollint l’acte que donarà a conèixer els guanyadors de l’edició. Enguany, en celebrem la vuitena.

Així, les fórmules tradicionals, mantingudes en secret però compartides entre generacions, i les últimes novetats del mercat seran avaluades totalment a cegues per un jurat professional. Aquest 2022 reunirà reconeguts noms com el d’Anna Casabona (finalista a Catalunya i una de les tres millors sommeliers d’Espanya), els també sommeliers Joan Carrion, Xavier Andreu, i Jordi Martínez; hi participarà també Pep Escudero, professor de l’Escola Espiells, Assumpta Mateos, coordinadora del curs d’Enologia de la URV; el president dels enòlegs catalans, Pere Campos, els també enòlegs Jaume Àrboles i Montse Nadal.

Completaran el panell els reusencs Gerard Tortajada, de Vítric Restaurant; i Ferran Cerro, de l’FC Restaurant; la també reusenca periodista i sommelier, bona coneixedora del vermut, Ruth Troyano, i també hi participarà Andrea Senna.

Aquest jurat, distribuït en diverses taules de tast, avaluarà tots els vermuts que competeixen al concurs i en qualificaran diversos aspectes vinculats amb l’aspecte visual i olfactiu, la impressió en boca i la impressió general de qualitat. Els guanyadors de les quatre categories del concurs (vermuts blancs; vermuts negres o vermells; i vermuts reserva i vermuts innovadors) es donaran a conèixer el proper 1 de juliol en un acte que tindrà lloc en un espai emblemàtic de la ciutat de Reus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa