VadeVi
[fotogaleria] Dia de vermuts a Palamós, en imatges
  • CA

El Passeig de Mar de Palamós s’ha omplert de vermuts i de curiosos i aficionats a aquest producte, que s’han animat a posar nota a partir d’un tast a cegues dels productes que enguany competeixen als Premis Vinari. De fet, la ciutat baix empordanesa ha donat el tret de sortida a les jornades de votació populars de la vuitena edició del concurs que tria anualment els millors vermuts de l’any.

Així, malgrat la pluja va fer aparició durant una estona -i va obligar a aturar l’actuació musical-, les parades van continuar obertes fins a les 14:00h del migdia, i l’afluència de públic va ser constant; els assistents, lluny d’espantar-se per l’aigua, continuaven passejant pels estands i participant al concurs ben protegits sota els paraigües. Hi havia palamosins i palamosines, però també s’hi apropaven curiosos estrangers, molts d’ells francesos -qui en algun cas hauria preferit vi enlloc de vermut-, i fins i tot, un grup d’ucraïneses que havien estat acollides a la ciutat.

El passeig es distribuïa en quatre parades, cadascuna de les quals permetia votar una de les quatre categories del concurs: tradicionals blancs, tradicionals rojos o negres, tradicionals reserva, i altres estils de vermuts, on s’hi podien trobar els daurats, taronges, rosats, secs i extra-dry blancs o negres.

Ara, aquests vots se sumaran als obtinguts durant la resta de jornades populars que hi ha previstes a Cambrils (22 de maig), Terrassa (28 de maig i 11 de juny) i El Masnou (data pendent de confirmar); i també als resultats del tast de vermuts professional que tindrà lloc a Reus aquest proper dilluns 16 de maig. Els vermuts guanyadors es donaran a conèixer el dia 1 de juliol en una gala que també tindrà lloc a la capital del Baix Camp.

El Passeig de Mar de Palamós, abans d’obrir les portes a la jornada vermutera | E.V.
Estand de vermuts blancs amb Ramon Roset | E.V.
L’espai que permetia posar nota als millors vermuts blancs de Catalunya | E.V.
Vermuts a Palamós, maig 2022
Els assistents podien tastar a cegues tres vermuts i triar el seu preferit | E.V.
Vermuts a Palamós, maig 2022
Hi havia també l’estand dels vermuts reserva | E.V.
Vermuts a Palamós, maig 2022
Durant el dia, hi va haver una bona afluència de públic | E.V.
Vermuts a Palamós, maig 2022
Patates Piqué i Tastets, dos dels col·laboradors dels Premis Vinari dels vermuts, també ens van acompanyar a Palamós | E.V.
Vermuts a Palamós, maig 2022
Estand dels vermuts Reserva, també amb “tastadors” interessats en donar la seva votació | E.V.
Vermuts a Palamós, maig 2022
Estand per triar la millor etiqueta de vermuts | E.V.
Vermuts a Palamós, maig 2022
Tastant, i triant el seu vermut preferit | E.V.
Vermuts a Palamós, maig 2022
Vermuts a Palamós, maig 2022

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa