VadeVi
Xavi Buil Giné: “Ens ha sorprès molt la repercussió dels Premis Vinari a l’estranger”
  • CA

L’Hotel BUIL&GINÉ de Gratallops, al Priorat, va rebre el Premi Vinari al millor allotjament enoturístic a la gala d’estiu que va tenir lloc el passat divendres, 9 de juliol. El propietari del celler Buil & Giné, Xavi Buil Giné, ha parlat amb ‘Vadevi’ sobre què significa aquest reconeixement i també sobre la situació, tant com a productor de vi com a empresari enoturístic, després de més d’un any de pandèmia. Buil explica que els ha fet “moltíssima il·lusió” rebre aquest Vinari.

L'Hotel BUIL&GINÉ, al costat de les vinyes del celler | Buil&Giné
L’Hotel BUIL&GINÉ, al costat de les vinyes del celler | Buil&Giné

En vista de l’impuls que els han donat els dos Vinaris d’Or rebuts anteriorment en les seves vendes de vi a l’estranger, diu, un fet que els ha “sorprès molt”, confia que el prestigi també ajudi a recuperar-se de la pandèmia el seu hotel que, com tots, n’ha patit molt durament les conseqüències. L’Hotel BUIL&GINÉ, recorda, va obrir l’any 2011 com a part del projecte d’un celler jove, fundat el 1996 amb la intenció de mostrar la seva “manera de viure”. “L’hotel existeix per la nostra actitud de compartir l’estil de vida, el paisatge i els productes del Priorat, compartir-los”. És per això que, a més de les visites al celler, tenen la botiga, el restaurant i l’hotel, que reconeix que és “petit”.

El paisatge del Priorat envolta l'hotel | Buil & Giné
El paisatge del Priorat envolta l’hotel | Buil & Giné

Aquesta darrera circumstància, però, els ha donat un cert avantatge. L’estiu de 2020, quan van poder obrir, va anar “força bé perquè és un hotel petit, precisament, i això el fa molt segur”. Els vins Buil&Giné, per la seva banda, han patit amb duresa la Covid-19. Com a productor de vins de gamma alta, recorda, “els que venen al supermercat han salvat l’any, però no és el nostre cas”. La gran majoria del seu mercat és a l’estranger, a països com Dinamarca, Suïssa o els Estats Units, on són dels líders en vendes de vins de la DOQ Priorat. A Catalunya, en canvi, venen relativament poc, tot i que estan treballant en aquest sentit.

Un dels apartaments de l'Hotel BUIL&GINÉ | Buil & Giné
Un dels apartaments de l’Hotel BUIL&GINÉ | Buil & Giné

Els Premis Vinari, que “tenen un prestigi i en tindran més en el futur per la seva rigorositat”, diu Xavi Buil, també seran una empenta per a l’hotel: “Tenim un percentatge molt alt d’estrangers, un 50%, però amb la pandèmia això ha canviat”. “Si hem pogut remuntar és pels clients nacionals, que abans no teníem, i en això els Vinari ens poden ajudar”, conclou.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa