VadeVi
Xavier Canals (Baronia del Montsant): “Al celler hi ha un abans i un després dels Vinari”
  • CA
Xavier Canals és el gerent del celler Baronia del Montsant
Xavier Canals és el gerent del celler Baronia del Montsant | Baronia del Montsant

!–akiadsense–>

Xavier Canals és el gerent de Baronia del Montsant, un celler amb seu a Cornudella de Montsant i emparat dins la Denominació d’Origen Montsant. Es tracta d’una empresa de vi relativament jove, fundada l’any 1998, que enguany prepara una gran festa per commemorar el 20è aniversari. Mentrestant, continuen celebrant que un dels seus vins es va endur el Premi Vinari al millor negre de criança en la darrera edició del concurs, Com Gat i Gos, un vi amb nom divertit, pensat per atraure gent jove i molt enfocat al mercat català. De moment, el producte està tenint bona acceptació. I el Vinari, diu Canals, n’ha estat responsable en bona part.

“Aquest vi ja tenia bona rebuda, però arran de guanyar el Premi les vendes es van disparar, hem tingut un increment de demanda impressionant del voltant del 35-40%”, explica el gerent. “Al celler hi ha hagut un abans i un després dels Vinari, n’estem francament contents, la veritat”.

Més vendes i més visites al celler, i és que explica el gerent que han rebut trucades “per venir a casa a conèixer i tastar el producte”, és a dir, que també ha atret l’atenció de l’enoturista a l’hora de triar activitat i destí.

Com Gat i Gos és un vi negre amb cinc mesos de criança en bóta de roure i elaborat a partir del cupatge de garnatxa negra i peluda i carinyena. “Un petit homenatge a les dues varietats autòctones per excel·lència de la nostra zona”, com diuen a tall de presentació a la seva web.

El gerent explica que aquest és un dels vins que anomenen “màgics” perquè naixen a partir d’un concepte diferent, amb una imatge fresca; i que l’elaboren al costat de la gamma de vins d’autor (fets amb criances més llargues), com el Clos d’Angora, o els vins d’expressió, fets únicament a partir de les varietats pròpies de la zona, com seria l’anomenat Cims del Montsant.

“Quan vam començar, al 1998, ens costava vendre a nivell català, però en els últims anys hem notat un canvi de tendència i ha crescut l’interès pels nostres vins”, diu Canals. De fet, continua, “Com Gat i Gos és un vi molt català, fet a partir d’una expressió molt nostra i un concepte molt d’aquí, el nostre mercat natural ha de ser aquest; i el cert és que ens fa especial il·lusió anar a un restaurant i veure que ara els nostres vins hi són”, conclou Xavier Canals.

Les inscripcions estan obertes per a participar als Premis Vinari 2018 fins a finals de març. Trobareu tota la informació seguint aquest enllaç.

!–akiadsense–>

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa