VadeVi
Viñachy, la beguda refrescant que combina vi i Vichy Catalan
  • CA

Què es pot dir de nou d’una marca amb solera com Vichy Catalan. La validen més de 140 anys d’història i una gamma de productes que s’han anat consolidat al mercat des d’aquells inicis que va escriure el doctor Modest Furest amb la descoberta d’aigües que brollaven dels manantials de Caldes de Malavella amb propietats beneficioses per a la salut.

Planta embotelladora de Vichy Catalan en els seus orígens | web Vichy Catalan

El pas dels anys ha permès visualitzar l’evolució del projecte no només des del punt de vista de la producció -modernitzant la maquinària, optimitzant els recursos i el temps de producció…-, sinó també a partir d’aspectes com l’etiquetatge o el packaging, que han anat evolucionant fins l’actual model inspirat en el trencadís de Gaudí, estètica per cert que els va fer mereixedors l’any 2017 del premi a millor envàs del món.

Més enllà d’això, l’empresa ha volgut sumar valor afegit amb la diversificació de productes, que ha passat per sumar al producte original des d’una gamma d’aigües amb gustos a llimona, taronja, menta o la tonic water; els Vichy Catalan Fruit, elaborats amb Vichy Catalan i sucs de fruita o els anomenats Viñachy, que són begudes elaborades a partir d’un cupatge de Vichy Catalan i vi.

Viñachy gamma 3 productes
Viñachy dona nom a una gamma tres productes | E.V.

La gamma està formada per tres tipologies de producte: un blanc, un rosat i un negre. Tots ells, fetes amb el cupatge de diverses varietats i cercant, segons la marca, “uns productes frescos i fàcils” que puguin acompanyar les estades a l’hotel o balneari, i sobretot, maridar els plats del restaurant.

El Viñachy blanc és un cupatge de les varietats chardonnay, sauvignon blanc i macabeu, amb Vichy Catalan, “tota una explosió d’emocions i gust”, diran des de la marca, “un producte amb notes intenses de fruita tropical”, detallaran. El Viñachy rosat s’elabora a partir de les varietats petit verdot i ull de llebre, “fresc, rosat, únic, un rosa maduixa que evoca complicitat en cada bombolla”, diran. El Viñachy negre, fet amb merlot i ull de llebre, “sorprèn i captiva des del primer tast”, apuntaran.

Són productes que surten al marcat amb baixa graduació de 7% vol., i dels quals se’n fa una producció limitada que té sortida entre l’oferta de begudes del restaurant. “Productes ideals per encetar àpats i gaudir d’aperitius“, diran, per acompanyar algun dels moments de l’estada a l’hotel o després d’una visita al balneari que la marca té a Caldes de Malavella.

Les tres begudes es poden aconseguir per un preu de 25,50 euros per la caixa de sis ampolles a través de la botiga d’e-commerce de la marca.

El cóctel Srawine combina el Viñachy blanc amb suc de maduixa | web Vichy Catalan

El vi també és un dels ingredients principals del Cóctel Strawine, que elaboren a partir del ViñaCHY blanc i el Vichy Catalan Fruit Fresa, una beguda carbònica aromatitzada a base de suc i aigua mineral amb edulcorant.

La imatge de marca original de Vichy Catalan | web Vichy Catalan

Vichy Catalán, 140 anys

L’any 1881, el Dr. Modest Furest Roca observava que les ovelles que bevien de la deu de Caldes de Malavella tenien molt bona salut. Va voler conèixer el motiu i es va decidir a estudiar la composició de l’aigua; tot plegat li va permetre descobrir les seves propietats mineromedicinals. L’aigua brollava amb el seu propi gas, a 60ºC de temperatura i amb una composició mineral única. Aquell mateix any, el doctor va adquirir la deu i les terres adjacents.

Uns anys més tard, al 1890, va registrar la marca Vichy Catalan, alhora que en van declarar aigua mineromedicinal i en començà la comercialització a les farmàcies. La primera planta d’embotellament s’havia inaugurat uns mesos abans, el 1889 al mateix terme de Caldes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa