Reportatges

Cèsar Martinell i Brunet, en el seu despatx | Foto: família

Cinquanta anys de l’adeu a l’arquitecte de les catedrals del vi catalanes

Comparteix
Cèsar Martinell i Brunet va deixar un llegat que supera la cinquantena d'obres agràries arreu del país, la majoria concentrades en comarques tarragonines
Les misteles són vins dolços que acompanyen postres i altres menges dolces | Foto: tubodegaweb

La mistela, un vi dolç de sabor intens que no pot faltar a cap festa

Comparteix
És un vi molt aromàtic i la coloració depèn de la varietat de raïm que haurem fet servir per a elaborar-lo
Quim Massana, enòleg de vins blancs de Família Torres, fa control de maduració dels grans | Foto: captura

[vídeo] Com es fa el control de maduració que determina l’inici de verema

Comparteix
Fem ruta des de Pacs del Penedès fins a la finca de Fransola, amb vehicle Nissan d'emissions zero, per entendre el procés que marcarà l'inici de la collita de raïm
Un dels històrics de Barcelona, el Comlado Múrria | Foto: Colmado Múrria

Sis colmados on assaborir ‘in situ’ els sabors de Barcelona

Comparteix
Les botigues gurmet de tota la vida evolucionen cap a conceptes més moderns i ara ja permeten comprar el producte i consumir-lo allí mateix
Viking bebent vi de mel 
| Foto: wikipedia

Vi amb mel, un producte ‘prodigiós’ que fa el delit dels més llaminers

Comparteix
En l'actualitat se'n fa per alguns llocs de Catalunya, però deu ser molt antic perquè els romans ja tenien el costum de fer-ne
Manel Ollé amb el seu fill Josep entre les vinyes de la seua finca d'Ulldecona | Foto: O.G

Manel Ollé: “La vinya és paisatge físic però també una riquesa espiritual”

Comparteix
Anem fins a Ulldecona per visitar la col·lecció de vinyes singulars del professor, escriptor i pagès ebrenc | El seu treball ha permès conservar varietats autòctones en un territori que, fins als anys cinquanta del segle passat, giravoltava gairebé en exclusiva al voltant de la cultura del vi

Vi ranci, un líquid mil·lenari com el nèctar d’una àmfora grega

Comparteix
Dionis el déu del vi amb un kantharos a la mà, 
figura a l'Interior d'un plat (segle IV aC.) De Vulci

El vi com a element simbòlic i sagrat: un regal dels déus

Comparteix
A les primeres civilitzacions és símbol d’amistat, d’alegria; un regal dels déus com la pròpia vida; i també està lligat a l’amor i la seducció tal com explica Ovidi (43 aC-17 dC) a 'L’art d’estimar'
Exterior de Terra Cellars | Foto: E.V.

Terra Cellars preveu tancar el 2023 amb setze milions d’ampolles venudes

Comparteix
El fons propietari Sherpa Capital confessa que els està costant refer la reputació de marca, encara associada a Reserva de la Tierra | Ja tenen al mercat les primeres marques amb DO catalanes
Foto: Vinos Alicante DOP

El fondellol, el vi alacantí més viatjat i adorat arreu del món

Comparteix
Era un vi ranci generalment licorós, tot i que també n’hi havia de sec, a l’estil del xerés o del porto, amb una forta graduació alcohòlica i que s’anomenava així perquè era el remitjó que quedava al fons de la bota