Era un vi ranci generalment licorós, tot i que també n’hi havia de sec, a l’estil del xerés o del porto, amb una forta graduació alcohòlica i que s’anomenava així perquè era el remitjó que quedava al fons de la bota
Aquesta nissaga de pagesos de Puigpelat, a l'Alt Camp, es remunta a més de tres segles enrere, però la història moderna del celler l’escriuen la filla i nets del fundador Joan Blanch
El projecte penedesenc s'enfronta a nous reptes i horitzons, com la vinificació de vins tranquils, l'ampliació del celler i l'adaptació d'un espai per dormir entre vinyes
S'enfronten al dia a dia amb la mateixa cadència i persistència que ho fa el cep per desenvolupar-se com a planta, donar els seus fruits i perpetuar-se
Posa fi a una etapa de més de vint anys al capdavant d'Alella Vinícola per començar-ne una altra que el manté entre vinyes i fent els seus propis vins a cavall entre Alella i Menorca
Des de l'any 1972 que se n'autoritzen les primeres, el llistat de les que permeten vinificar en l'actualitat ha anat creixent fins a les darreres incorporacions aquest passat 2022