VadeVi
Etiquetes de vi que s’assemblen: casualitat o còpia
  • CA
semblances raonables

!--akiadsense-->

Tothom té un doble, una ànima bessona en aquest món tan gran o això és el que diuen. I si encara no has trobat la teva, segur que tens algun conegut, familiar o amic que és clavat a un actor de Hollywood, un cantant o un esportista d’elit, m’equivoco? O segur que alguna vegada heu jugat al “saps a qui em recordes”?

Ara, més que mai, hi ha gent que es vol assemblar a algú, i es pentinen i vesteixen com aquells que més admiren. O es vol seguir la moda, o el perruquer-estilista ens ho recomana o perquè la parella ens ho demana… Sigui el cas que sigui, originals i còpies, el món n’està ple.

I al món del vi? Doncs les semblances raonables també existeixen i d’aquí neix aquesta secció on busquem vins que comparteixin trets, sense tenir cap tipus de vincle (o almenys que no siguin evidents, què sinó seria molt avorrit!).

La semblança raonable entre: La Vinya del Metge de Cellers d’en Guilla (DO Empordà) i Cortijo Los Aguilares Rosado (DO Sierras de Málaga)

Els rosats estan de moda! I ara que s’acosta l’estiu és la seva temporada. El mercat n’està ple. Han sabut reinventar-se gràcies al corrent provençal. Aquell que persegueix el color rosa pàl·lid, el que recorda les postes de sol, el que enamora, amb vins delicats, refrescants, d’aromes i sabors florals, cítrics… Així ens ho recorda aquesta ampolla de la Vinya del Metge, dels Cellers d’en Guilla de Delfià (Empordà). Un vi que s’elabora amb garnatxa roja i negra que provenen de l’antiga vinya del metge, d’aquí el nom del vi, situada a Mollet de Peralada i de la finca la Guilla, de Garriguella. L’etiqueta ret homenatge a les feines del camp amb un seguit d’eines històriques que s’exposen com si fos un taula quirúrgica, ordre i precisió en el detall. Un look vintage que uneix la modernitat i la traidició, un binomi que funciona bastant. El recomanen per a “esperits sensibles i moments exquisits”. No sé si els esperits sensibles abunden -i beuen rosat-, però les 8.500 ampolles que elaboren d’aquest vi, s’exhaureixen en un tres i no res… Bo de debò.

Vinya del Metge Celler d'en Guilla

!--akiadsense-->

I el seu cosí llunyà el trobem a Màlaga, concretament a Ronda. Allí, el celler Cortijo Los Aguilares fa un rosat més pujat de to, amb més cos i llaminer, però gens embafador, amb una etiqueta de semblança raonable a la Vinya del Metge. Eines de camp, cabàs i barret, que pel sud el sol pega més fort. I elaborat amb una barreja d’ull de llebre, petit verdot i sirà de vinyes assentades a la falda de la Sierra de Las Nieves. Per un preu similar: els dos vins es troben al voltant dels 10 euros.

Cortijo Los Aguilares Rosado

!--akiadsense-->

I qui va ser el primer en lluir etiqueta? Doncs tenim un empat. El Cortijo Los Aguilares va fer un canvi d’imatge amb l’anyada 2012. I la Vinya del Metge surt per primera vegada al mercat amb la collita de 2012. Coincidència, tu!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa