Estem davant “una de les ampolles més emblemàtiques de la Casa Freixenet”, apunta Jep Bargalló, PR i Brand Ambassador de la marca, sobre el Cordón Negro. S’embotella des de l’any 1974 i és el primer cava, diu Bargalló, on els vins base han estat fermentats sota control de temperatura.

Invoca la nit, el misteri, l’elegància…”, afegeix quan parla del negre mat de la seva icònica ampolla esmerilada. I la conversa continua entrant al detall del producte, les varietats amb què s’elabora, la criança… En destaquen la seva versatilitat -“és un cava molt polivalent“, que garanteix una bona experiència de maridatge; i també que es tracta d’un cava molt premiat, que ha rebut diversos reconeixements en concursos d’àmbit nacional i internacional. “Un reconeixement a la feina feta”, diu Bargalló amb satisfacció.

Podeu sentir tota la conversa en aquest vídeo.

Ramon Roset i Jan Bargalló, des de les instal·lacions de Freixenet a Sant Sadurní d’Anoia | Gravació i edició: Jordi Play

Fitxa tècnica del vi

El Cordón Negro s’elabora a partir de la tríada de varietats tradicionals, parellada (predominant), macabeu i xarel·lo i és, segons la marca, un cava “lleuger i apreciat per la seva gran frescor”.

  • Varietats: parellada, macabeu i xarel·lo
  • Graduació alcohòlica: 11,5 %vol
  • Criança entre 12 i 18 mesos
  • S’elabora amb tres tipus de dosificació diferents: brut, sec i semisec.

El vídeo ha estat enregistrat i editat per Jordi Play.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vinyataire a novembre 28, 2022 | 20:55
    Vinyataire novembre 28, 2022 | 20:55
    Tast o publicitat?

Respon a Vinyataire Cancel·la les respostes

Comparteix

Icona de pantalla completa