VadeVi
[vídeo] Tast comentat del Cuvée Rosé de Mar 2017 de Vardon Kennett
  • CA

Daniel Vardon Kennett va viure fa uns dos-cents anys i feia vins en aquest espai on ens trobem abans que Família Torres”, comenta Anna Velàzquez, enòloga del projecte, a tall introductori d’aquest tast. Fill d’una família de comerciants marítims, Vardon Kennett va néixer a l’illa de Guernsey però a primers del segle XIX va arribar al port de Barcelona i s’hi va quedar enamorat dels seus vins i la seva cultura.

Avui, ens trobem a la finca de Santa Margarida d’Agulladolç, al terme de Sant Joan de Mediona, l’Alt Penedès. I a partir d’una conversa amb l’Anna tenim l’oportunitat de conèixer més sobre els orígens d’aquest personatge, així com també dels vins escumosos que han nascut en homenatge a aquest comerciant, que per cert han esdevingut els primers que ha embotellat Família Torres.

L’Anna parla de com es va decidir la varietat i el tipus d’elaboració, tenien clar que volien un producte “molt elegant, fresc i amb molt potencial d’envelliment“; i també en destaca que havia de ser a partir d’alguna de les varietats plantades en parcel·les de la família. El resultat, un pinot noir obtingut de vinyes plantades a 950 metres.

Aquesta és la conversa que hem mantingut amb l’enòloga, tot presentant aquesta novetat al mercat en forma de bombolles rosades.

Fitxa tècnica del vi

Cuvée Rosé de Mar de Vardon Kennett

  • Varietats: Pinot Noir
  • Vinyes: Ubicades a unes 950 metres per sobre del nivell del mar
  • Època de verema: finals d’agost
  • Celler: Santa Margarida d’Agulladolç
  • Elaboració: es verema a ma; premsat de raïm sencer, fracció flor 50%; no fermenta en fusta. Fa criança sobre lies en ampolla durant 39 mesos.
  • Grau alcohòlic: 12%vol
  • Tipologia: Extra Brut

Presentació en societat, a Barcelona

Anna Velàzquez, amb Meritxell Falgueras, durant l’acte de presentació del rosat | Ramon Roset

Precisament aquest dijous 21 de juliol s’ha fet la presentació en societat del Cuvée Rosé de Mar 2017 a la Juno House Club de Barcelona. L’acte, conduït per la sommelier i comunicadora Meritxell Falgueras, va permetre conèixer gràcies a un diàleg amb l’enòloga Anna Velàzquez quin va ser l’origen d’aquest projecte, així com les diferents especificitats que fan únic aquest monovarietal de pinot noir. L’acte fa finalitzar amb un petit aperitiu a peu dret.

El Cuvée Rosé de Mar és un escumós rosat de producció molt limitada i de llarga criança que neix de vinyes d’alçada de pinot noir d’alçada. “De bombolla subtil i viva“, tal com descriuen els elaboradors, s’elabora seguint el mètode tradicional.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa