VadeVi
Garoina 2015: Un chardonnay amb frescor mediterrània
  • CA

Celler Oliveda

Preu aproximat: 7 €

DO Empordà

Etiquetat en català

Web: grupoliveda.com

El dintell del celler data de 1764, fent d’Oliveda un dels primers protagonistes de la tradició vitivinícola tan arrelada a l’Empordà. El celler, ubicat a l’extrem nord-oriental de Catalunya, a Capmany, ben a la vora del Pirineu, rep la constant influència climàtica del Mediterrani que es completa amb aquesta tramuntana, que asseca constantment els cultius i les seves terres.

Oliveda cultiva vinyes a Vilamaniscle, Garriguella i Capmany sobre diversos tipus de sòl, des de sòls granítics, àcids i pobres fins a vinyes més argiloses i fèrtils on una lleugera humitat constant al subsòl refresca les vinyes durant els mesos més secs i eixuts de l’estiu.

Garoina 2015, de color groc pàl·lid amb reflexes verdosos, presenta un perfum floral dolcenc amb notes fresques de fonoll i llorer. Certes notes vegetals i cítriques diversifiquen el ventall aromàtic d’aquest blanc jove. En boca, la varietat Chardonnay predomina amb una percepció càlida i melosa que omple el paladar, amb un final que deixa petites notes tànniques i el record d’una bona acidesa que li aporta vivesa i textura al producte.

De persistència lleugera, Garoina és un vi suau, fresc i àgil amb disseny atractiu, idoni per a prendre a copes, fàcil de maridar i un acompanyant perfecte en ambients estiuencs.

Les aixetes, una passió familiar

La passió pel món vitivinícola de la família Oliveda s’il·lustra en el Museu de les Aixetes, on hi tenen més de 5.000 exemplars diferents d’arreu del món que daten des de l’edat mitjana. S’exposen en panells, com els va concebre l’avi Oliveda, l’impulsor de la col·lecció. Actualment, és un projecte museístic reconegut pel Museu Marès.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa