3 de Testuan 2019

!–akiadsense–>

3 de Testuan 2019

Pansa blanca (80%) i garnatxa blanca (20%)

Fermentat i criat en bótes de roure francès usades i

en un ou de 1.100L durant 6 mesos.

Celler Testuan (DO Alella)

Preu aprox.: 11 euros

Tel.: 696 575 216

Mail: [email protected]

Web: https://testuan.com/ca/

El 3 de Testuan va ser el primer vi que va elaborar el celler Testuan. Un projecte que va néixer ara fa 10 anys de la ma d’un grup d’entusiastes del món vi, francesos i catalans, que van decidir unir-se per desenvolupar la seva gran passió, elaborar vins. Situats a la comarca del Maresme, sota l’empara de la DO Alella, van tenir clar des del principi que els seu primer vi havia de transmetre el caràcter del seu terrer. El 3 de Testuan és un vi que el defineix la seva varietat principal, la pansa blanca, el seu terrer, el sauló i la seva elaboració, marcada pel caràcter dels seus autors.

És un vi que ha anat creixent en cada anyada, fruit de la inquietud i també de l’evolució dels seus elaboradors. Encara recordo l’expressió de les seves cares quan van incorporar al seu parc de bótes, una bóta de 500 l. comprada a la Borgonya i que havia estat usada per vinificar un pouilly fuisse. Al 2018 van incorporar un ou, que ells anomenen dipòsit ovoide microporós, per la criança d’aquest vi.

Presenta un color groc pàl·lid amb reflexos verdosos. Net i brillant. Deixa una certa llàgrima densa i d’evolució lenta a la copa.

A l’apropar-nos la copa al nas comença el festival aromàtic. Hi trobem aromes de fruites d’estiu, encapçalades per les notes de préssec i albercoc un punt madures, fruites de record tropical, però sense exuberàncies, totes embolcallades per delicades aromes florals, aromes de suggestió cítrica amb algun record especiat molt subtil.

En boca té una entrada amplia i expansiva. De seguida la seva acidesa, viva però ben equilibrada, dona frescor i la seva textura untuosa li dona força i delata la criança. El pas de boca és suau, envellutat, afruitat i amb un punt salí. Final llarg i persistent.

Tot i ser un vi molt polivalent que li permet acompanyar un ampli espectre de plats, és per sobre de tot un vi que traspua mediterraneïtat per tot arreu, per tant és un vi per gaudir-lo amb la cuina marinera: peixos, mariscs, arrossos, etc. També és un d’aquells vins que amb certs formatges fan una parella de cine.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa