VadeVi
AA Aus Pét-Nat Blanc i Rosé 2020, ancestrals de mínima intervenció aptes per a tothom
  • CA
AA Pet-Nat 2020

!--akiadsense-->

AA Aus Pét-Nat Blanc 2020

100% pansa blanca

AA Aus Pét-Nat Rosé 2020

100% Mataró

Ecològic – Mètode ancestral

Sense sulfits afegits

Sense filtrar i sense degollar

Preu aprox.: 10,50 euros

Celler de les Aus – Alta Alella

Tel.: 934693720

Mail: [email protected]

Web: https://altaalella.wine/ca/

L’oferta de vins escumosos elaborats segons el mètode ancestral no para de créixer. Cada vegada són més els cellers que els incorporen a les seves ofertes comercials i ja us puc ben assegurar que gairebé tots els cellers que no en tenen un al mercat, el tenen en fase experimental o estan començant a fer proves. El mètode ancestral ha permès que els cellers elaboradors de vins tranquils puguin incorporar escumosos al seu portafoli sense haver d’haver dues fermentacions i sense haver d’esperar a que tinguin un criança mínima per sortir al mercat, com succeeix en el cas del mètode tradicional. Els ancestrals, també anomenats a França com Pétillant Naturel o Pét-Nat, són vins divertits, atrevits i sovint provocadors.

El Celler de les Aus d’Alta Alella es va estrenar en l’elaboració d’ancestrals amb la collita del 2019, quan va elaborar l’AA Aus Pét-Nat Blanc 2019, un escumós ancestral elaborat amb la varietat tradicional de la zona, la pansa blanca, que va sortir al mercat, com és habitual en els vins d’aquest celler, cercant la màxima expressió de l’anyada, la varietat i el terrer, per tan elaborat amb la mínima intervenció possible, doncs no té sulfits afegits, la fermentació és espontània, no es filtra ni tampoc es degolla. L’escumós surt al mercat amb totes les mares produïdes durant la fermentació.

Vagi per davant, pels escèptics d’aquesta mena de vins, que són vins molt ben elaborats, lliures de qualsevol defecte sensorial.

Amb l’anyada 2020 a l’AA Aus Pét-Nat Blanc l’acompanya un altre escumós ancestral, l’AA Aus Pét-Nat Rosé, en aquest cas elaborat amb una altra varietat emblemàtica del celler, la mataró i també elaborat seguint la filosofia de mínima intervenció descrita anteriorment.

L’AA Aus Pét-Nat Blanc es un vi que es presenta a la vista amb una limpidesa tèrbola, degut a la presencia de sediments, que fan que el seu color groc, pàl·lid i amb reflexes verdosos no sigui brillant, sinó mat. Presenta un carbònic abundant, amb una bombolla petita i efímera que acaba formant una densa corona.

Les primeres aromes que ens ofereix són de caràcter anisat. A mesura que va evolucionant s’afegeixen a les notes balsàmiques, aromes de fruites blanques fresques, d’ametlles crues i notes de llevats.

En boca un carbònic viu i abundant esclata en aterrar a la llengua i una bona acidesa li dona frescor. El pas de boca està marcat per una textura densa, amb un conjunt aromàtic format per les fruites blanques i les notes anisades. Prou llarg i persistent.

L’AA Aus Pét-Nat Rosé també es presenta a la vista amb una limpidesa tèrbola, que li dona al seu color rosa pàl·lid però brillant, amb reflexos salmonats, una tonalitat molt singular. Com el blanc, presenta un carbònic abundant, amb una bombolla de mida petita i efímera que acaba formant una densa corona.

En nas hi trobem tot un reguitzell d’aromes de les fruites vermelles més delicades, groselles, magranes i cireres d’arboç, notes florals i notes de llevats. En evolució les aromes afruitades deriven a records de llaminadures de fruites.

Com el Pét-Nat Blanc, el seu carbònic és viu i espurnejant en aterrar a la llengua. Fresc, amb una acidesa agradable i un pas de boca vertical on s’hi fan molt present les aromes de fruites vermelles i un tacte salí. Final llarg, sec i de sabor lleument amargós

Els dos ancestrals del celler de les Aus són dos vins escumosos que pel seu caràcter afruitat són molt fàcils de beure, resulten llaminers i els podem assaborir sols, quasi com a refresc, o acompanyant aperitius, formatges i plats lleugers. També li va com anell al dit a les pizzes més tradicionals. Són fantàstics refrescant tertúlies i reunions d’amics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa