VadeVi
Aigua de Llum 2017, en homenatge a la Laura Almerich
  • CA
Aigua de Llum 2017

!–akiadsense–>

Aigua de Llum 2017

100% viognier

4 mesos de criança en bótes noves de roure francès

Celler Vall Llach (DOQ Priorat)

Preu aprox.: 48,45 euros

Etiquetat en català

Tel.: 977 828 244

Mail: [email protected]

Web: http://www.vallllach.com/

El passat 14 de juny traspassava Laura Almerich, l’eterna guitarrista del cantautor Lluís Llach. Jo no la coneixia personalment però li tenia una gran simpatia. En la trentena llarga d’actuacions en directe de Lluís Llach que he tingut el goig de gaudir, entre elles el mític concert del Camp Nou de l’any 1985, ella sempre havia estat dalt de l’escenari.

Serveixi doncs aquesta nota de tast com un humil homenatge a la Laura Almerich, que amb la rialla dels seus dits, va omplir no només els acords del Lluís Llach amb cada nota del seu nom, sinó els de molts seguidors com jo mateix, Laura.

He triat l’Aigua de Llum, l’únic vi blanc del celler Vall Llach de Porrera (DOQ Priorat), en una data com avui i estan a escasses hores del solstici d’estiu perquè aquest vi deu el seu nom a un fragment del poema “Solstici” de Miquel Martí i Pol.

L’Aigua de Llum és un vi que s’elabora amb raïms de viognier , situats en la finca Mas del Porrerà de Porrera, un mirador d’excepció sobre aquest poble del Priorat. Després d’un maceració prefermentativa, la mitat dels raïms fermenten en dipòsits d’acer inoxidable i l’altra mitat en botés noves de roure francès de 300 l. Posteriorment al vi se li dona una criança en aquestes mateixes bótes de 4 mesos. De l’anyada 2017. se’n van elaborar 745 ampolles.

L’Aigua de Llum presenta servit a la copa, en aquest cas una Zalto Borgonya, un intens color groc amb reflexos verdosos. Viu, net i brillant.

En nas és un vi complex. Les primeres aromes en nas provenen del seu pas per bóta, suaus torrats i fumats, que aviat deixen pas a les aromes de fruites madures i cítriques confitades, plàtan, pinya natural, mango, ratlladura de llimona i notes balsàmiques, sobretot anisades i un toc vegetal, de gespa acabada de tallar.

En boca té una entrada marcada pel seu tacte càlid i amb una acidesa que fa mans i mànigues per aportar una mínima sensació de frescor. En el pas de boca és untuós, voluminós i ben estructurat on ens deixa records de fruites madures, poma rostida, pinya confitada i codonyat. El final és llarg i per via retronasal ens retorna les aromes anisades i vegetals.

L’Aigua de Llum no és un vi per tots els públics. És un vi de matisos, on la seva gran complexitat demana tastar-lo amb calma. Gastronòmicament es relaciona de manera òptima amb peixos cuinats a les brases o a la planxa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa