VadeVi
Al rosa que l’amor s’hi posa 2017, idoni per prendre a tota hora
  • CA
Al rosa que l'amor s'hi posa

!–akiadsense–>

Vinyes Singulars Al rosa que l’amor s’hi posa 2017

Escumós ancestral

PVP. aprox.: 15,50 euros

Etiquetat en català

Tel.609 74 37 20

Mail: [email protected]

Web: https://calbatlleviticultors.wordpress.com/

El darrer tast de l’any el vull dedicar a un escumós ancestral. Els escumosos ancestrals són uns vins que em tenen el cor robat. Joves, fàcils i juganers, són vins per gaudir-los a tota hora. Són vins on generalment les aromes de la fruita estan per sobre de tot i tenen un carbònic viu i juganer que els fa molt divertits.

Un dels cellers catalans que més s’ha distingit en l’elaboració d’escumosos ancestrals és Vinyes Singulars de Pacs del Penedès. L’Ignasi Seguí, alma mater del celler, va crear aquest projecte per “tornar a donar veu i protagonisme al món del vi a aquelles vinyes, treballades durant moltes generacions, i que demanen una segona oportunitat, per demostrar el que són capaces de fer encara”.

De tota la colla d’escumosos ancestral que elabora, un dels que crida més l’atenció és Al rosa que l’amor s’hi posa. Aquest escumós neix de la inquietud de recuperar la varietat monestrell, que en aquest cas va acompanyada de macabeu i xarel·lo. Totes les varietats de raïm es conreen en ecològic.

Per molts encara resulta curiós veure en el lineal d’una botiga un escumós que es comercialitza amb la típica ampolla de cava i que porti un tap corona, fet habitual en molts escumosos ancestrals.

Servit a la copa presenta un color rosa intens, amb reflexos violetes que resulta molt atractiu. Un carbònic abundant, de bombolla petita, forma una bona corona a la copa. Tot i no ser filtrat, sí que s’aclareix i es desgorja, el que li proporciona un aspecte límpid, net i brillant.

En nas és una explosió d’aromes de fruites, on a sobre d’un fons d’aromes de fruites blanques, poma i pera, i de fruites d’os, com l’albercoc afloren aromes intenses de fruites del bosc, maduixetes de bosc, gerds, nabius vermells, groselles, en un conjunt deliciós capaç de seduir a tots els públics.

En boca és molt fàcil, amb una acidesa que provoca salivera, el fa fresc i llaminer. El carbònic juganer intensifica les seves aromes, en un pas de boca afruitat i desenfadat que farà les delícies de tota mena de paladars.

És un escumós de festa, idoni per prendre a tota hora. El seu color farà dubtar a més d’un sobre si li estem oferint un escumós o un còctel. Sorprendrà a tothom, sobretot quan els digueu que no porta sulfits afegits. Això és natural? Us diran perplexos de que les aromes siguin tan atractives, i vosaltres, amb aquella mirada complaent, els podreu dir: sí, és el que en diuen un vi natural, sense sulfits afegits.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa