Albet i Noya Brut 21 2016, el rei de les postres

Aquest Clàssic Penedès té un perfil organolèptic que el converteix en un escumós molt adient per acompanyar tota mena de postres

Albet i Noya Brut 21

Albet i Noya Brut 21 2016 Clàssic Penedès

DO Penedès.

PVP. aprox.: 15,90 euros

Etiquetat en català

Tel. 938 994 812

Mail: info@albetinoya.cat

Web: https://www.albetinoya.cat/

D’unes parcel·les situades a 300 m d’alçada de les muntanyes de l’Ordal en surt aquest escumós clàssic Penedès ecològic, elaborat amb un cupatge quasi paritari de chardonnay (57%) i parellada (43%). És un escumós brut d’un perfil organolèptic molt singular marcat pel terrer de les vinyes, de caràcter calcari argilós, pels seus sucres residuals de 6 g/l i per la seva criança, mínima de 24 mesos.

De color groc palla amb reflexes daurats. Bombolla fina i abundant.

En nas és agradable, hi destaca un conjunt format per aromes florals, fruites blanques madures: platan, melmelades de pera i poma al forn; cítriques: aranja, herbes aromàtiques i aromes de criança: notes de llevats, brioxeria i codonyat.

Voluminós en l’entrada en boca, un carbònic fonedís li dona textura cremosa i una bona acidesa li dona frescor. En el pas de boca es mostra untuós, equilibrat, afruitat i ple de notes aromàtiques provinents de la criança i que ja trobàvem en nas. Amb un final dolcenc molt delicat i elegant que marca molt el tarannà d’aquest escumós.

Estem davant d’un escumós molt adient per acompanyar tota mena de postres. Gràcies a la seva textura cremosa és capaç d’equilibrar la contundència de les diferents masses de pastisseria, ja siguin de pasta de full, quebrades o fermentades. Les seves notes de criança s’harmonitzen amb les diferents caramel·litzacions dels sucres i tota mena de fruits secs i té la polivalència suficient per acompanyar amb solvència la nata, cremes pastisseres o les xocolates amb més cacau.

Nou comentari