VadeVi
A – Ancestral Morenillo 2018, una interpretació nova i molt personal de la morenillo
  • CA
A - Ancestral de Morenillo

!–akiadsense–>

A – Ancestral Morenillo 2018

100% morenillo. Mètode ancestral

Celler Bàrbara Forés (DO Terra Alta)

PVP aprox.: 17 euros

Tel.: 977 420 160

Mail: [email protected]

Web: https://www.cellerbarbarafores.com/

La vaig conèixer, quan de ben joveneta acompanyava als seus pares a les fires i altres esdeveniments on el vi n’era el protagonista. Posteriorment la vaig tenir d’alumne a la universitat Rovira i Virgili, quan estudiava per ser sommelier. D’aspecte tímid però de mirada profunda, la Pili Sanmartín, diplomada en Educació Social, anava fent el seu camí vital al mateix temps que vivia envoltada de tradició vitivinícola. La Pili, filla de la Carme Ferrer i del Manolo Sanmartín, ànimes del celler Bàrbara Forés, és la sisena generació d’aquesta família dedicada al conreu de la vinya i l’elaboració de vi. De profundes conviccions, compromesa i militant amb el territori i l’ecologia, el 2014 comença un nou viatge vital, aquesta vegada a casa seva, al celler Bàrbara Forés, on amb el suport i la connivència dels seus pares, deixa anar tota la seva intuïció per crear els seus vins més personals, vins de mínima intervenció i produccions molt limitades: els vins de Bàrbara Forés en Moviment.

Per circumstàncies de l’atzar, els raïms de la varietat morenillo plantats a l’Obaga de Tomaset, una finca situada sota els cingles de roca calcària de la Serra de Pàndols, van haver de ser veremats quan encara no tenien prou grau per poder-ne elaborar vi tranquil, i això va obrir la porta a que fos elaborat com a vi escumós seguint el mètode ancestral. D’aquesta manera s’afegia una lletra, en aquest cas l’A, als números que fins ara havien identificat els Vins en Moviment.

L’A és un escumós elaborat seguint el mètode ancestral que, un cop arriba a la densitat desitjada, s’embotella i es deixa acabar la fermentació. Finalitzada la fermentació reposa amb les seves mares durant 6 mesos. No es filtra, ni s’estabilitza, ni es clarifica. Sense sulfurós afegit.

L’A, ancestral de morenillo, és molt atractiu a la vista. Presenta un color de gerd intens, lleugerament tèrbol, que evoca els sucs de la fruita. Diu la psicologia del color, que aquest color està associat a la força, l’energia i l’entusiasme, que desperta les emocions més apassionades.

En nas és franc i directe, tot un festival d’aromes de fruites vermelles fresques amb records de llaminadures acompanyades d’algunes notes balsàmiques i lleugers tocs de llevats.

En boca és per sobre de tot llaminer. Té una bona entrada on mostra un carbònic efímer que xiuxiueja a l’aterrar a la llengua i una acidesa viva que li aporta molta frescor. Lleuger, amb un pas de boca afruitat i un final força sec, que convida a repetir.

L’A, ancestral de morenillo és un divertimento. Un escumós per assaborir-lo ben fresc a tota hora i en tot moment.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa