VadeVi
Atles Vinyes Velles 2016, l’exaltació del macabeu
  • CA
Atles Macabeu de Vinyes Velles 2016

!--akiadsense-->

Atles Macabeu de Vinyes Velles 2016

100% macabeu

Criança de 6 mesos en bótes de roure francès i 12 mesos en ampolla

Celler Sanmartí (DO Pla de Bages)

Preu aprox.: 22,70 euros

Tel.: 629 529 059

Mail: [email protected]

Web: http://cellersanmarti.com/

En Joan Sanmartí, hereu de la nissaga propietària del Mas Sanmartí de Serrahïma, situada a la població de Sallent (Bages) juntament amb dos socis, Juan María Cámara i Jordi Soler, van inaugurar l’actual celler Sanmartí el juny de 2016, recuperant l’activitat vitivinícola que es feia en aquest mas des de l’any 996 i que es va aturar als anys 70.

En una aposta per les varietats autòctones de la zona, el nou projecte ha recuperat vinyes antigues de macabeu i sumoll i n’han plantat de noves de garnatxa, mandó, picapoll, macabeu i sumoll, totes elles conreades en producció ecològica

Dels seus vins en destaca l’Atles, un vi monovarietal de macabeu de vinyes velles centenàries, que fermenta en bótes de roure francès on hi roman durant sis mesos amb les seves lies fent-li batonatges setmanals. Un cop embotellat es guarda un any al celler per arrodonir la seva criança. És un vi del qual en la collita 2016 se n’han elaborat 650 ampolles.

Servit a la copa presenta un bonic color groc palla amb reflexos daurats. Net i brillant

Intens i complex en nas, les notes d’espècies dolces, provinents de la criança es manifesten en primer terme. En evolució van apareixent aromes afruitades de caràcter cítric, de pinya, i de fruites blanques, poma, totes elles madures, sobre un fons de notes balsàmiques i amb un record de pedra foguera.

En boca té una entrada voluminosa i de tacte càlid. L’acidesa fa mans i mànigues per equilibrar el vi i donar-li una certa frescor. Untuós, amb pes de boca i una bona estructura, el seu pas de boca està marcat per les aromes de fruites madures, sempre intenses, acompanyades de notes especiades provinents de la criança i unes aromes balsàmiques, on hi destaca la regalèssia quan és arbust, que el fan molt llaminer. Llarg i persistent.

L’Atles és un vi potent i delicat a la vegada, elegant i terriblement gastronòmic. Un vi de terra endins que es relacionarà amb eficiència amb plats com una llaminera de porc ral d’Avinyó, un pollastre a la manresana, amb la gran majoria d’elaboracions de bacallà però també amb els plats més contundents de la cuina marinera, tota mena de suquets de peix, llamàntol a la Formentera, marmitako de tonyina, una bullabessa, etc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa