VadeVi
Babalà 2019, el vi blanc simpàtic de l’Empordà
  • CA
Babalà

!–akiadsense–>

Babalà 2019

75% Carinyena blanca, 25% Moscatell d’Alexandria

4 mesos de criança amb les mares en inox

Celler Cooperatiu d’Espolla (Empordà)

Preu aprox.: 5,80 euros

Tel.: 972 56 31 78

Mail: [email protected]

Web: https://www.cellerespolla.com/

El Babalà és una petita joia elaborada al Celler Cooperatiu d’Espolla, a l’Alt Empordà. És un vi amb una relació qualitat preu extraordinària i amb la capacitat de sorprendre a tot aquell que el tasta per primera vegada. És un vi humil però singular, amb un cupatge format per una “estranya parella” però que funciona molt bé, d’una banda carinyena blanca, la famosa varietat empordanesa, que fa pocs mesos va obtenir el seu reconeixement oficial, i d’altra moscatell d’Alexandria.

Els seus creadors l’han batejat com el vi simpàtic de l’Empordà i puc donar fe que és un vi que li cau simpàtic a tothom qui el tasta. És un vi jove i juganer, molt agradable de prendre, tant sol com acompanyant menges lleugeres. El Babalà sedueix tota mena de paladars i causa furor entre la gent jove.

Es presenta al mercat en una botella alta, de tipus rhin, i servit a la copa podem observar el seu color groc pàl·lid amb reflexos verdosos. Net i brillant.

En nas és un vi franc, expressiu i prou intens. Les aromes afruitades i florals del moscatell dominen els primers instants olfactius. A mesura que va evolucionant es van incorporant algunes de les aromes de fruites més pròpies de la carinyena blanca, encara que en tot moment queden en segon pla. Hi trobem aromes de flors blanques i fruites d’os amb tocs cítrics, subtils records d’herbes aromàtiques i un toc salí.

En boca és sorprenent, fàcil de beure i molt llaminer. Fresc, de pas molt agradable amb una bona i ben equilibrada acidesa, untuós i saborós. Final dolcenc, llarg i persistent.

El Babalà és un gran vi per acompanyar tota mena de crustacis i mariscs: musclos, cloïsses, tallarines, navalles, ostres, garoines, gambes, llagosting, escamarlants,….

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa