VadeVi
Bell Cros El Tracte 2017, una extraordinària carinyena del Montsant
  • CA
Bell Cros El Tracte 2017

!–akiadsense–>

Bell Cros El Tracte 2017

100% carinyena

6 mesos de criança en bótes de roure francès

Celler Bell Cros (DO Montsant)

Preu aprox.: 25 euros

Tel.: 689 792 305

Mail: [email protected]

Web: http://www.bellcros.com

El Bell Cros El Tracte 2017 és el primer vi que surt al mercat d’un nou projecte que s’ha creat a la DO Montsant. Al darrera d’aquest projecte hi ha els suecs Ann i Peter Skoglund, qui després de vendre el seu negoci a Suècia van aterrar primer a Barcelona, on van descobrir els vins catalans i després a Falset on es van deixar portar pel seu entusiasme i van comprar una vinya a la rodalia de Marçà, que posteriorment l’han acompanyada de noves adquisicions fins a un total de 14 hectàrees, totes en curs de conversió a ecològiques.

Sota la direcció tècnica d’en Joan Assens han començat a elaborar els seus primers vins que preveuen treure al mercat a finals d’aquest any. A Vadevi hem tingut el privilegi de poder tastar un dels seus vins, el Bell Cros El Tracte 2017, en primícia.

El Bell Cros El Tracte és un vi monovarietal de carinyena elaborat a partir de ceps d’uns 45 anys plantats sobre un terrer calcari-argilós situat entre 260 y 300 m. sobre el nivell del mar. Després de la fermentació, se li ha donat una criança de 6 mesos en bótes noves de roure francès de 225 l.

Servit a la copa presenta un intens color cirera picota intens amb ribet morat. De capa alta, deixa una abundant i densa llàgrima a la copa, que la tinta en la seva lenta evolució.

En nas és intens, oferint-nos aromes de fruites del bosc fresques, mores, nabius, prunes, amb alguns tocs de fruites més madures i notes florals de liles i violetes a les que es van afegint en evolució aromes balsàmiques, d’herbes remeieres i notes especiades, vainilla, canyella i nou moscada, tot sobre un fons de suaus notes torrades i de regalèssia.

En boca té una entrada amplia i voluminosa. De tacte càlid, transmet frescor gràcies a una bona acidesa que equilibra l’alcohol i actua de fil conductor en un pas de boca on es mostra potent però equilibrat amb uns tanins presents, encara que ben polits. Carnós, profund i llaminer, omple el paladar de fruita, espècies, regalèssia i notes de criança. Final llarg i persistent.

El Bell Cros El Tracte 2017, tot i ser un molt bon vi, encara mostra senyals de joventut i segurament anirà creixent en els propers anys, polint-se i guanyant en matisos. Gran acompanyant de tota mena de carns vermelles i peces de caça major.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa