Boig per tu 2016

!--akiadsense-->

Vinyes Domènech Boig per tu 2016

Garnatxa i carinyena.

6 mesos de criança en bótes de roure francès seminoves

Celler Vinyes Domènech (DO Montsant)

Preu aprox.: 14,25 euros

Etiquetat en català

Tel.: 93 211 88 93

Mail: info@vinyesdomenech.com

Web: https://www.vinyesdomenech.com/ca/

L’any 1990, Pep Sala, Carles Sabater i Joan Capdevila, membres de la banda de rock català Sau, escrivien la lletra d’un dels grans himnes de la música en català. Musicada per Pep Sala, Boig per tu, una cançó d’amor a la lluna, formava part de l’àlbum Quina nit, publicat el juny de 1990.

Uns anys més tard, Joan Ignasi Domènech, propietari del celler Vinyes Domènech, va voler dedicar un vi a aquesta mítica cançó. L’anyada 2013 i amb la complicitat del Pep Sala, gran afeccionat al vi i a la gastronomia, va crear un nou vi amb un cupatge del 90% de garnatxa negre i el 10% de carinyena al qual va anomenar Boig per tu. El vi té una criança de 6 mesos en bótes de roure francès seminoves.

El Boig per tu és un d’aquells vins que té tots els ingredients per crear un bon “storytelling” al seu voltant. És un vi idoni per sorprendre a algú que t’estimes, ja que porta incorporat el missatge a l’etiqueta.

Així que l’obrim, en servir-lo, dins la copa hi veiem reflexada la seva llum. Una llum de color cirera, de ribet granatós, que a través d’ella deixa entreveure sinuosament el que hi ha al darrera.

Me l’apropo al nas per sentir el seu perfum, un perfum d’insinuació dolcenca ple d’aromes de fruites del bosc fresques i ben madures, cireres en licor, espècies dolces, records d’herbes mediterrànies i unes lleugeres notes torrades. Me’l beuré!

Té una entrada fresca i voluminosa, marcada per una acidesa que ens acompanyarà en un pas de boca de pas sedós amb els tanins suaus i ben polits, on la simbiosi entre les fruites i les notes balsàmiques el fan golós i objecte de desig. Final llarg i persistent, amb una retronasal que ens dona notes especiades.

Un vi llaminer, elegant, seductor, que aguanta sobradament tot “storytelling” romàntic que li vulgueu posar i quan s’acabi la darrera gota i ja no hi sigui al matí, deixeu que les llàgrimes es perdin i quedeu-vos atrapats, ebris d’aquesta llum. Servils i acabats, bojos per ell!

Sortosament des d’aquest bar, si que podem arribar on és, gràcies la seva bona relació qualitat preu.

Si l’amor i l’emoció no us treu la gana, és un bon vi per acompanyar la carn d’ànec, ja sigui un magret, idealment torrat per fora i poc fet per dins, amb una salsa feta a base de fruits vermells i un vi tipus Oporto o bé un confit de pell ben cruixent fet al forn, aprofitant l’oli que ha deixat per fregir unes patates i una poma tallada a grills.

Nou comentari