VadeVi
De Calpino 2018, l’expressió d’una vinya centenària
De Calpino 2018

!--akiadsense-->

De Calpino 2018

100% garnatxa blanca

Mostra tastada: 519/600

Celler Mas de l’Abundància (DO Montsant)

Preu aprox.: 34 euros

Tel.: 627 471 444

Mail: administracio@masdelabundancia.com

Web: https://www.masadelabundancia.com

Al 1895 Josep Mateu Mauri va plantar una vinya de garnatxa blanca amb el primer peu americà que va arribar a Catalunya, el Rupestris de Lot fou. Ho va fer a la finca anomenada La Porquera dins del terme municipal del Masroig a la comarca del Priorat però dins de la DO Montsant. Una vinya molt singular situada al bell mig del bosc, en un terrer de llicorella, que les successives generacions de la família han anat cuidant amb molta estima. Després de Josep Mateu, va tenir cura d’aquesta vinya el seu fill, Lluís Mateu i actualment és el besnét de Josep Mateu, Jesús del Rio Mateu, tres generacions després, qui en té cura i n’elabora un vi a partir dels seus raïms. Un vi que vol ser la màxima expressió d’aquesta vinya. És per aquest motiu que el vi s’ha plantejat com un vi sense cap mena de criança que li pugui restar protagonisme al raïm.

El De Calpino és un vi que presenta un color groc verdós amb reflexos daurats. Net i brillant. Presenta una densa i abundant llàgrima d’evolució lenta a la copa.

En nas és molt franc i varietal. Des del primer moment ofereix unes intenses aromes de fruites blanques, poma, i de préssec, acompanyades de notes de suggestió cítrica sobre un fons d’aromes de naturalesa balsàmica, on hi destaquen les aromes anisades.

En boca té una entrada voluminosa on de seguida destaca una acidesa molt ben equilibrada que li dona frescor i una magnífica textura cremosa. El pas de boca, de tacte sedós, està marcat per la vivesa de les aromes afruitades, acompanyades en tot moment de les notes anisades, que li donen un toc molt mediterrani, amb un final sec marcat pel caràcter del terrer de llicorella. És llarg i persistent.

És un vi que expressa molt bé tot allò que els seus elaboradors han cercat. Versàtil, tan ens pot acompanyat durant una bona tertúlia, o en les estones de lectura com a la taula, al costat de plats de peix, marisc i arrossos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa