Clos Pachem Camí de la Mina

!--akiadsense-->

Camí de la Mina 2019

Garnatxa i carinyena

8 mesos de criança en bótes de roure francès i àmfores de gres de 1000 l

Clos Pachem (DOQ Priorat)

Preu aprox.: — euros

Tel.: 621229185

Mail: admin@clospachem.com

Web: https://clospachem.cat/

Com ens ha passat a tants, el cirurgià francès Michael Grupper, amant de la cultura del vi, de seguida que va conèixer el Priorat en va quedar fascinat i l’atracció del paisatge i de la seva gent el van portar a crear-hi el seu propi celler.

Aquest projecte vol ser un homenatge a la seva família, d’una banda un reconeixement al seu pare, gran amant de la cultura del vi, qui li va ensenyar i va compartir amb ell aquesta passió. I d’altra banda als seus fills, qui aniran participant al projecte poc a poc. De fet, el nom del celler, Clos Pachem, és l’acrònim dels noms dels seus fills, PAul, CHarles i EMma i simbolitza la unió familiar.

De la vinya del Planassos, entre Gratallops i Bellmunt, en surt un dels seus tres vins actuals, el Camí de la Mina, un vi elaborat amb garnatxa i carinyena. Com diuen des del celler: “amb la finca Planassos com a epicentre, maridem tots aquests llocs: de cada vinya, una parcel·la; de cada parcel·la, una varietat”. Fermentació espontània amb llevat indígenes i criança en bótes de roure francès de 1000 l i àmfores de gres de la mateixa capacitat.

Servit a la copa presenta un color cirera picota amb reflexos grana. Net i brillant. Capa alta. Deixa una llàgrima abundant i densa, d’evolució lenta, a la copa.

En nas ofereix unes aromes intenses de fruites del bosc, tan vermelles com negres, acompanyades notes de record de pell de taronja i aromes balsàmiques que ens transporten al sotabosc. En evolució apareixen notes de regalèssia i subtils records d’aromes torrades i d’espècies dolces.

L’entrada en boca és voluminosa de tacte càlid i amb una bona sensació de frescor gràcies a l’acció de la seva acidesa. El pas de boca embolcalla tota la boca, corpulent i sedós, amb un taní present i ben polit. De bell nou són les fruites del bosc les protagonistes, sempre ben acompanyades de les notes balsàmiques, les espècies dolces i notes torrades. Final llarg i persistent.

És ideal per acompanyar plats de caça major i carns vermelles.

Nou comentari

Comparteix