VadeVi
Cara Nord Trepat Rosat 2018, quan l’hàbit no fa al monjo
  • CA
Cara Nord Rosat

!–akiadsense–>

Cara Nord Trepat Rosat 2018

100% Trepat.

Celler Cara Nord (DO Conca de Barberà)

Preu aprox.: 11 euros

Etiquetat en català

Tel.: 973 176 029

Mail: [email protected]

Web: https://caranordceller.com/

El Cara Nord Trepat Rosat és un vi que a primera vista, hom el situa molt lluny del seu origen real. La seva presentació és d’allò més provençal, tan per l’ampolla triada com per la seva etiqueta i el seu tap de vidre, com pel color del vi. El seu aspecte, com si d’una ampolla de perfum gegant es tractés, transporta més a les luxoses galeries comercials dels centre de les grans ciutats que al “fred, contrast tèrmic, septentrionalitat“>” i “aventura i dificultat i la idea de límit“>” de la que ens parlen en la presentació del celler a la seva pàgina web. I no s’intueix per enlloc “alçada, inclinació, pendent, terres extrems, terres pobres i… molt paisatge“>”

Els raïms de trepat amb els que s’elabora aquest vi procedeixen de finques situades a les muntanyes de Prades i el Parc Natural de Poblet, on el paisatge és feréstec, la geologia predominant està formada per calcàries i dolomies, amb gran presència de pissarres i conglomerats, el sòls són pobres i el clima és mediterrani amb influències continentals, que afavoreix un gran contrast tèrmic entre el dia i la nit.

Si l’anàlisi visual del Cara Nord Rosat, amb el seu aspecte net i brillant i el color rosat pàl·lid amb reflexes acerats i ribet transparent, ens manté a la Provença en apropar-lo al nas, les aromes amb les que ens rep, ens fan tornar de cop al terrer d’on neix aquest vi. Hi trobem aromes de fruites vermelles, gerds, groselles, maduixes silvestres, acompanyades de notes làctiques i assaonades amb els tocs especiats, pebres, i records d’herbes aromàtiques tan típiques dels vins rosats de trepat.

En boca té una entrada força àmplia marcada per una acidesa viva i esmolada que ens acompanya fins al final d’un pas de boca directe i marcat per les aromes de fruites vermelles i amb la presencia de subtils notes especiades i vegetals. Refrescant. Força llarg.

Vi per fer l’aperitiu i gràcies a la seva acidesa i notes afruitades també serà un bon acompanyant dels plats on el salmó en sigui el protagonista, ja sigui cru, fumat, marinat o cuinat. També rissottos i plats de pasta amb salses fetes a base de cremes de llet, nates i rovell d’ou.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa