VadeVi
Carles Andreu Brut Rosat, reivindicant els bons caves rosats
  • CA
Carles Andreu Rosat Brut

!–akiadsense–>

Carles Andreu Rosat Brut

100% trepat. 15 mesos de criança

Celler Carles Andreu (DO CAVA)

Preu aprox.: 7,75 euros

Tel.: 977 887 404

Mail: [email protected]

Web: http://cavandreu.com/

A principis del segle XX el champagne rosé es convertia en la varietat de champagne més prestigiosa i en símbol del màxim glamour que es podia posar dins d’una copa. El preu dels champagnes rosé s’elevava amb força per sobre dels seus equivalents blancs i passava a formar part del consum de les classes més benestants de la societat europea. En contrapartida en els escumosos de casa nostra, el rosat és un color que no acaba d’arrancar. Si bé és cert que entre el 2002 i el 2011 el consum de cava rosat es va gairebé triplicar, passant dels 8 milions d’ampolles als 22.814.642 milions d’ampolles i que va arribar al seu màxim l’any 2012 amb 23.009.726 ampolles, des d’aleshores el seu consum s’ha estabilitzat en un consum que oscil.la al voltant dels 20.000.000 d’ampolles, concretament l’any 2018 va ser de 20.439.542 ampolles, el que representa un 8,4% del total de consum de cava. I el problema aquí no és que els caves rosat siguin molt més cars que els caves blancs com en el cas del champagnes.

És una llàstima que un país mediterrani com el nostre on es produeix productes d’extraordinària qualitat i els caves i altres escumosos rosats en són uns d’ells, no siguem capaços de consumir-los en la mesura que ens tocaria.

El cava rosat i per extensió tota la resta d’escumosos rosats elaborats a casa nostra són uns escumosos frescos, aromàtics, llaminers i amb tot el glamour, finor i elegància que puguin tenir els grans champagne rosé.

Un grandiós representant dels caves rosats catalans és el Carles Andreu Brut Rosat. És un cava a destacar per ser un monovarietal de trepat, una varietat de raïm autòctona i la més emblemàtica de la Conca de Barberà.

Presenta un color viu, amb un cromatisme entre el color dels gerds i el de les cireres, que il·lumina la copa i li dona un to festiu.

El seu perfil aromàtic en nas el formen principalment les aromes de fruites vermelles típiques de la varietat, groselles, gerds i maduixes de bosc, acompanyades de records de confiteria, un toc de pebre blanc i algunes subtils notes balsàmiques.

En boca té una entrada marcada per la frescor i per un carbònic molt ben integrat, que té un aterratge juganer i espurnejant a la llengua. En el pas de llengua es mostra lleuger, saborós, afruitat i llaminer. Final força llarg i amb persistència mitja.

És un cava idoni per aperitius, arrossos i en especial de la cuina d’origen oriental, des del sushi als plats més picants i especiats. Resulta delicat amb les postres on el fruits vermells en són el protagonistes, ja siguin de pastisseria o sorbets i gelats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa