VadeVi
Cartesius Rosat 2019, el vi rosat que fa lluir la seva varietat
  • CA
Cartesius rosat

!–akiadsense–>

Cartesius Rosat 2019

100% lledoner roig

Criança amb les seves mares durant 4 mesos.

Celler Arché Pagès (DO Empordà)

Preu aprox.: 13,50 euros

Tel.: 626 64 72 51

Mail: [email protected]

Web: http://ca.cellerarchepages.com/

El lledoner roig o garnatxa roja és una varietat molt típica de l’Empordà que tradicionalment s’utilitza per elaborar els vins més llaminers de la denominació, les garnatxes dolces de l’Empordà. Però també hi ha un grapat de cellers empordanesos que vinifiquen aquesta varietat per fer vins tranquils.

A Capmany, el celler Arché Pagès elabora amb el lledoner roig un vi rosat que en les darreres anyades ha tingut una extraordinària acollida entre els amants del vi. En aquest vi, en Bonfill Arché, l’enòleg i propietari del celler, ha sabut treballar d’aquesta varietat traient-li la seva essència més mediterrània, amb unes notes aromàtiques que de seguida que hom les percep el traslladen als paisatges més propers al Mare Nostrum.

És un vi que tot i ser afruitat, fuig de les exuberàncies artificioses i dels vins on les aromes de llaminadures dominen el conjunt aromàtic. És un vi que sedueix des del primer glop, que sap refrescar però també sap acompanyar amb solvència els plats que li són afins.

Servit a la copa presenta un color rosa salmó pàl·lid. El seu aspecte és net i brillant.

Certament intens en nas, unes notes balsàmiques de caire anisat inicials deixen pas amb certa celeritat a un conjunt d’aromes afruitades on es combina la fruita groga com el préssec i l’albercoc amb fruites cítriques més dolcenques, aranja i pell de mandarina. Unes notes de flor de taronger rematen el conjunt.

Té una bona entrada a la boca on es mostra ampli i fresc. Una acidesa ben equilibrada li dona llargada en un pas de boca molt marcat per les seves aromes afruitades i en un segon pla per les notes balsàmiques de caire anisat que trobàvem en nas, per acabar amb un final lleugerament amargós que el fa molt llaminer. Força persistent.

És un vi per gaudir-lo amb sopes fredes de verdures, amanides protagonitzades per maduixes i fruites del bosc, embotits, patés (no confondre amb foie gras), graellades de verdures, calçotades, plats de cuina asiàtica molt especiats i fins i tot amb un punt de picant, pizzes, pastes,….

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa