VadeVi
Castell d’Encus Quest 2008: el vi del Pirineu

[fitxatecnica]Castell d’Encus Quest 2008
DO Costers del Segre
Etiquetat en català
PVP Aprox. 28 €
Tel.: 973 252 974[/fitxatecnica]Raül Bobet és el responsable tècnic del prestigiós celler prioratí Ferrer Bobet. Preocupat pels efectes del canvi climàtic en la vitivinicultura, el 2001 va trobar a Talarn, al Pallars Jussà, la finca on va crear aquest nou celler, situada entre 850 i 1000 metres d’altura, amb bona insolació i un contast tèrmic dia-nit que afavoreix la bona maduració del raïm.

La última novetat del celler, presentada al tast del monestir de Sant Cugat, és el Quest 2008, un vi que aprofita aquestes condicions climàtiques tan especials per elaborar un perfil fi i elegant, que fuig del model de vins potents i molt madurs que s’ha imposat darrerament.

S’elabora amb raïm de les varietats cabernet sauvignon, cabernet franc i petit verdot. Té color de cirera madura, no molt intens, i aromes en que destaca la fruita fresca i les flors, móres i violes, amb un regust final on apareix l’herba fresca i el romaní.

A la boca és fi, elegant, no molt dens i fresc, amb un punt final de nervi i amargor lleu. I per damunt de tot, fruit d’un projecte original que ha assolit l’objectiu de fer un vi diferent i recognoscible.


EL QUEST ÉS L’ÚLTIMA NOVETAT DEL CELLER CASTELL D’ENCUS FOTO: CASTELL D’ENCUS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa