Catalina 2017

!--akiadsense-->

La Catalina 2017

100% garnatxa peluda

3 mesos de criança en gerres de fang

Celler Vall-Llach (DOQ Priorat)

Preu aprox.: 17,94 euros

Tel.: 977 828 244

Mail: celler@vallllach.com

Web: http://www.vallllach.com/

Fa pocs dies va traspassar la Catalina, una de les àvies de Porrera que l’enòleg Albert Costa del celler Vall-Llach de Porrera (DOQ Priorat) ha immortalitzat en un dels vins que formen part del seu projecte Clos l’Asentiu, dedicat a les dones grans de Porrera i que vol reivindicar la seva figura com a personatges importants en el conreu i el manteniment de les vinyes. Eren dones immigrades, que van arribar de ben petites a Porrera i que treballaven a les vinyes, unes vinyes a les quals hi havien d’arribar a peu, recorrent uns quants quilòmetres des de casa seva. Juntament amb La Catalina, tenen un vi dedicat les àvies Joaquina i Matilde.

La Catalina era una àvia centenària, de 104 anys, que va néixer a la població d’Àguila a la província de Múrcia i a qui l’Albert li va voler dedicar un vi elaborat amb garnatxa peluda. El celler Vall-Llach molt compromès amb la gent gran de Porrera té signat un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament d’aquesta localitat prioratina per finançar projectes encarats a aquest col·lectiu amb els beneficis obtinguts per la venda d’aquests vins, entre altres accions.

La Catalina és un vi monovarietal de garnatxa peluda que després de fermentar a parts iguals en dipòsits d’inox i en bóta, se li dona una criança de 3 mesos en gerres de fang de 500 l.

Servit a la copa presenta una color roig robí amb ribet grana. Capa mitjana. Net i brillant. Deixa una abundant llàgrima a la copa d’evolució molt lenta.

En nas és un vi intens i molt expressiu, amb molta presencia d’aromes de fruites vermelles, de groselles, magrana, arboç, acompanyades de notes de fruites cítriques, d’aranja, records florals, de violetes, i aromes balsàmiques típiques de la zona mediterrània.

En boca té una bona entrada on es mostra força ampli, de tacte càlid i certament fresc gràcies a una acidesa que és capaç d’equilibrar el grau alcohòlic. Té un pas de boca sedós, amb uns tanins rodons i ben polits i on la barreja de notes afruitades i balsàmiques el fan llaminer. Final llarg i delicadament amargós.

La Catalina és un vi que ens acompanyarà molt bé tota mena de carns, sobretot carns vermelles fetes a les brases i plats de caça major.

Si teniu ocasió, visiteu Porrera, aneu al celler Vall-Llach, pregunteu on estan situades les vinyes amb les que s’elabora La Catalina, o la Joaquina o la Matilde i feu l’excursió a peu d’anada i tornada. Això us permetrà dimensionar una petita part del que feien diàriament aquestes àvies. Descansa en pau, Catalina!

Nou comentari

Comparteix