Celler Cal Pucolla

!--akiadsense-->

Coll de la Muralla Parellada 2018

100% parellada ecològic

Envellit 6 mesos en bucoi

Preu aprox.: 14,55 euros

Coll de la Muralla Brisat 2018

100% macabeu ecològic brisat

Fermentat durant un mes amb la brisa

Preu aprox.: 17,55 euros

Celler Cal Pucolla (Sense DO )

Tel.: 635 12 24 09

Mail: ferrancoll@cellercalpucolla.com

Web: https://cellercalpucolla.com/

Al mes d’octubre vaig descobrir el celler Cal Pucolla de Rodonyà (Alt Camp), un celler que pertany a una família de pagesos de llarga tradició i que van decidir fer un canvi d’estratègia en la seva activitat per poder encarar el futur amb més garanties.

Després de tastar el seu 100% macabeu fermentat i criat en bota de roure vaig tenir interès de tastar els seus dos altres vins, el 100% parellada reposat en bocoi i el 100% macabeu brisat, dos vins, que com el primer, també em van encantar. Mentre els acabava de tastar pensava que les situacions adverses, a vegades, poden generar grans oportunitats. Si el preu que es paga pel raïm a la zona no fos gairebé insultant pels viticultors, segurament la família Coll no hagués donat el pas i mai hauríem pogut tenir l’ocasió de gaudir d’aquests vins.

Quan s’ajunten un raïms que qualitat excepcional, amb una viticultura ecològica feta amb el cor, però també amb el cap i l’assessorament d’un enòleg de gran talent com en Joan Rovira, el resultat no pot ser altre que uns vins meravellosos.

El Coll de la Muralla 100% Parellada 2018, l’elaboren a partir d’unes vinyes que tenen entre 60 i 70 anys. Fermenta en tina i després se li dóna una criança de 6 mesos en botes noves de roure francès. El resultat és un vi de color groc palla amb reflexos verdosos. Net i brillant.

En nas és intens i molt franc, apareixen aromes de fruites blanques madures, acompanyades de notes d’espècies dolces, vainilla, clau, que li aporta el seu pas pel bucoi, a les que a mesura que evoluciona el vi s’hi afegeixen lleugeres notes balsàmiques, de bosc mediterrani.

En boca té una entrada potent i voluminosa on mostra una acidesa viva i una textura cremosa. Les notes de la criança precedeixen en el pas de boca, les aromes afruitades i tanca el conjunt les aromes balsàmiques que dominen el final de boca. Llarg i persistent. És un vi rústic i refinat a la vegada.

Ideal per acompanyar peixos blaus fets a la brasa, com una bona sardinada, peixos a la planxa sense salses i arrossos de tota mena. Genial amb formatges no massa madurats.

El Coll de la Muralla 100% Macabeu brisat 2018 parteix dels mateixos ceps centenaris que el seu germà fermentat i envellit en botes de roure. En aquest cas deixen macerar i fermentar els raïms amb la seva pell i la polpa durant 1 mes.

El seu color delata el seu mètode d’elaboració. Presenta un color daurat intens, amb reflexos vermellosos, d’or vell. Net i brillant. Deixa una llàgrima densa, abundant i d’evolució lenta a la copa.

En nas és intens i complex. El conjunt aromàtic d’aquest vi està marcat per un gran equilibri entre les aromes de fruites blanques madures, sobretot de poma, amb les aromes balsàmiques de caràcter vegetal com la garriga, flors seques, espígol, resina de pi. També s’hi pot notar aromes d’ametlla crua i d’ametlla lleugerament amarga.

En boca té una entrada voluptusa, ocupant tot l’espai amb força. Tacte càlid, textura untuosa i bona acidesa que li aporta frescor. El pas de boca és una allau de sensacions balsàmiques i de bosc mediterrani que es van alternant amb les aromes de la fruita madura, per arribar a un final de boca marcat per unes lleugeres amargors. Vinós, intens i saborós. Final llarg i persistent.

Si sou fans dels vins brisats, aquest us entusiasmarà. Tot i no ser un brisat molt extrem, és un vi rústic i potent.

Nou comentari

Comparteix