VadeVi
Clímax Brut Nature 2016, el massís del Garraf expressat en bombolles
  • CA
Climax 2016

!–akiadsense–>

Clímax Brut Nature 2016

70% Xarel·lo, 25% Macabeu, 5% Chenin blanc

Ecològic

36 mesos de criança en rima

Ampolla degollada 01/11/2019

Celler Can Ràfols dels Caus (Sense DO)

Preu aprox.: 24 euros

Tel.: 93 897 00 13

Mail: [email protected]

Web: https://www.canrafolsdelscaus.com/

El passat mes de novembre, el celler Can Ràfols dels Caus d’Avinyonet del Penedès anunciava la seva sortida de la DO Cava. Així culminava el procés de reflexió intern que van iniciar el 2016 quan es van replantejar la seva estratègia de mercat pels vins escumosos. Sortien de la DO Cava però no per anar a una altre denominació d’origen o a una marca de qualitat, sinó senzillament perquè no es sentien còmodes amb la situació per la que està travessant la DO Cava.

Coincidint amb aquest anunci van presentar dos nous vins escumosos elaborats amb la verema del 2016, el Clímax i el Clímax Rosat, dos escumosos que per ells representen una altra manera d’expressar el caràcter del Massís del Garraf a través de les bombolles.

El Clímax Brut Nature 2016 és un escumós elaborat amb un cupatge majoritari de xarel·lo (70%) procedent de la vinya del Camp Llarg, complementat amb macabeu (25%) procedent de la vinya de La Grava i una petita aportació de chenin blanc (5%) procedent de la vinya d’El Xup, tots ells conreats sota els principis de la viticultura ecològica amb un rendiments mitjans de 4.000 kg/ha. La primera fermentació és espontània amb els llevats indígenes dels raïms. No se li afegeix cap mena de licor d’expedició.

Servit a la copa presenta un color groc pàl·lid amb reflexos daurats. Carbònic abundant de bombolla petita. Net i brillant.

En nas presenta un intens conjunt d’aromes format per notes de fruites d’estiu, on destaquen els records d’albercoc, notes anisades i tocs florals al qual en evolució s’hi afegeixen algunes aromes balsàmiques, de sotabosc mediterrani.

En boca té una bona entrada, on el carbònic té un aterratge fonedís a la llengua, atorgant-li cremositat. Una acidesa viva li aporta frescor i fa de fil conductor de les notes de fruita, molt intenses i ara molt més madures que en nas, en un pas de boca ampli on s’hi afegeixen notes típiques de la criança, de llevats i de brioxeria, sempre acompanyades de les notes balsàmiques. Final llarg i sec.

Excel·lent vi escumós, que assoleix perfectament el propòsit d’expressar el caràcter del massís del Garraf. És un escumós molt polivalent, apte per a qualsevol ocasió. La seva versatilitat el porta a relacionar-se amb solvència amb tota mena de plats però també resulta deliciós com a copa d’aperitiu, de mitja tarda o de nit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa