VadeVi
Coll de la Muralla 2018, la família dels monovarietals de macabeu creix
  • CA
Coll de la Muralla 2018

!–akiadsense–>

Coll de la Muralla 2018

100% macabeu ecològic

Fermentat i criat en bota de roure

Celler Cal Pucolla (Sense DO )

Preu aprox.: 15 euros

Tel.: 635 12 24 09

Mail: [email protected]

Web: https://cellercalpucolla.com/

El celler Cal Pucolla neix l’any 2017 com a una aposta de la família Coll-Martínez, pagesos amb una tradició de més de quatre generacions a Rodonyà (Alt Camp), per posar en valor el seu raïm davant dels preus baixos que els oferien tot fent les seves pròpies elaboracions.

La seva filosofia és elaborar vins monovarietals amb caràcter i personalitat a partir de les varietats autòctones de la zona. Compten amb la col·laboració de l’enòleg Joan Rovira. Després d’una primera collita a tall experimental, la 2017, en la segona collita dels seus vins, la 2018, han elaborat un vi monovarietal de macabeu fermentat i criat en bota, un vi monovarietal de parellada envellit en bocoi i un vi brisat de macabeu.

El Coll de la Muralla Macabeu s’elabora a partir de raïms de macabeu procedents de ceps centenaris conreats sota els preceptes de la viticultura ecològica a la seva finca Mas de la Parrica. Tot i que inicia la fermentació en inox., un 60% la fa en bota de roure francès on també hi fa una criança de 6 mesos.

Servit a la copa presenta un color groc intens amb reflexos daurats. Net i brillant. Deixa una abundant llàgrima d’evolució lenta a la copa.

En nas és franc i molt intens, de seguida que l’obres arriben les seves aromes de fruites blanques madures i confitades i herbes seques acompanyades de notes especiades.

En boca té una entrada voluminosa, de tacte càlid i textura greixosa. Una bona acidesa aconsegueix donar-li frescor. Pas de boca on es mostra corpulent, vinós, amb una bona estructura i marcat pels records de fruita blanca madura confitada i assaonada amb les espècies dolces provinents de la criança. Final llarg.

La família dels monovarietals de macabeu està de festa amb aquesta nova incorporació. Un vi intens i potent que de ben segur anirà guanyant finor i elegància amb el pas del temps. Molt gastronòmic, té la força i la intensitat necessàries per acompanyar tan plats de la cuina marinera, sobretot els més potents, com plats de carn tan de carns blanques i aus, com de carns vermelles, sempre que aquests darrers no siguin molt contundents. És un vi molt formatger, capaç de relacionar-se amb solvència amb els formatges més intensos i curats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa