VadeVi
Singular d’Àmfora blanc 2015, la perfecta simbiosi de la varietat macabeu i les àmfores
  • CA
Collbaix Singular d'Àmfora

!–akiadsense–>

Collbaix Singular d’Àmfora blanc 2015

100% macabeu. Ecològic.

10 mesos de criança en àmfores de terrissa.

Celler del Molí (DO Pla de Bages)

Preu aprox.: 47,67 euros

Tel.: 931 02 19 65

Mail: [email protected]

Web: https://cellerelmoli.com/

De les vinyes velles de macabeu, plantades a l’any 1934 a la finca Mas Bosch i conreades seguint els principis de la viticultura ecològica, situada al terme de Monistrolet de Rajadell, a 325 m. d’alçada, al peu de la muntanya de Montserrat i al bell mig de la denominació d’origen Pla de Bages en surten els raïms amb que el celler el Molí elabora el Singular Blanc d’Àmfora, un dels vins blancs més impressionants i menys coneguts que tenim a casa nostra.

Aquest vi va néixer amb la collita del 2013 per la inquietud del celler d’experimentar amb les àmfores com a recipient de fermentació i criança de vins. Es fa una primera maceració dels raïms de macabeu seleccionats en una taula de tria, en fred durant 24 hores i després una segona maceració pel·licular en premsa de 12 hores. Inicien la fermentació en tines d’inox i finalitzen la seva fermentació en àmfores de terrissa. Un cop fermentat es fa una criança de 10 mesos del vi amb les seves lies i un posterior afinat del vi en ampolla durant 12 mesos abans de sortir al mercat. De l’anyada 2015 n’han elaborat 200 ampolles.

El Singular Blanc d’Àmfora quan l’observem servit a la copa presenta un color groc daurat pàl·lid. Net i brillant. Deixa llàgrima força densa a la copa.

En nas és un vi perfumat on les fruites d’estiu madures en són les protagonistes, les aromes de préssec i albercoc madurs van acompanyades de notes cítriques dolcenques, que ens recorden la pinya en almívar, i d’aromes de flors seques sobre un fons de notes de llevats, brioix i algunes espècies dolces.

Amb una entrada molt agradable en boca, sedueix des del primer moment. Ample i voluminós, fresc i amb una acidesa viva i llaminera que ens fa salivar. Tacte untuós i un pas sedós ric en aromes afruitades i lleugerament salí. Elegant i delicat, forma un conjunt molt ben equilibrat. És llarg i persistent.

El Singular Blanc d’Àmfora és una joia. És un vi per gaudir-lo, ple de matisos, on la varietat macabeu llueix i es reivindica. Un vi que posa de manifest la bona feina que fan al Celler del Molí i que contribueix a elevar la notorietat d’una denominació d’origen, el Pla de Bages, massa sovint oblidada a casa nostra.

D’ampli abast gastronòmic, pot acompanyar tota mena d’arrossos, pastes amb salses contundents, carns blanques i fins i tot aus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa