VadeVi
Coma de Vaixell 2016, l’Empordà més extrem
  • CA

–>

  • 60 % Cabernet Sauvignon, 20 % Carinyena, 10 % Merlot, 10 % Sirah
  • Dos mesos en bota de roure francès
  • Celler Hugas de Batlle (DO Empordà)
  • Preu aprox.: 14 euros
  • Tel.: 972 389 149
  • Mail: [email protected]
  • Web: https://cellerhugasdebatlle.cat/

Una de les visites enoturístiques més espectaculars que es poden fer a casa nostra és passejar-se per les finques del celler Hugas de Batlle de Colera, a l’Alt Empordà. Ubicades en un indret de somni, aquestes vinyes estan plantades en costers de pendents vertiginoses. La part més alta constitueix un mirador privilegiat des d’on es pot observar com els Pirineus s’acaben, fonent-se amb la immensitat del Cap de Creus.

La Coma de Vaixell és un finca situada entre el Puig d’Esquers i la població de Colera, a 400 metres d’alçada i totalment exposada a la tramuntana. Aquesta finca és la més allunyada del mar i territori de senglars. El vi que porta el nom de la finca s’elabora amb un cupatge on domina el cabernet sauvignon i la resta està format per carinyena, merlot i sirà. Són molt interessants els matisos que al vi li aporta el cabernet sauvignon plantat en aquest indret. Se li dona una criança de dos mesos en botes de roure francès.

Servit a la copa, el Coma de Vaixell ofereix un color vermell cirera, de reflexes blavosos. Capa alta. Deixa una abundant i densa llàgrima d’evolució lenta a la copa.

En nas és força intens i marca un destacat caràcter afruitat definit per les aromes de fruites del bosc acompanyades de notes de record floral, liles, notes balsàmiques, de sotabosc mediterrani, sobre un fons de notes torrades, d’espècies dolces.

En boca té una entrada àmplia, de tacte càlid, amb una acidesa ben marcada que li dona frescor i condueix el vi en un pas de boca on mostra un taní suau i rodó i exhibeix de bell nou tot el reguitzell d’aromes que recorden fruites del bosc, madures i sucoses, embolcallades per les notes balsàmiques que li donen un punt molt mediterrani en un vi d’ànima atlàntica. En el final de boca apareixen subtils notes que recorden les pirazines. Llarg i persistent.

Un vi molt interessant, marcat per la personalitat que configura a les varietats amb les que està elaborat el sòl de pissarra i l’austeritat del clima de Colera. És un vi per acompanyar tota mena de carns vermelles, en especial les graellades on el xai i el porc en siguin els protagonistes. També fa una parella sensacional amb un cabrit al forn.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa