VadeVi
El Vi de la Passió de Vilalba dels Arcs: com és?

En destapar les àmfores i fer rajar el vi, la sorpresa va ser fins i tot pels enòlegs que l’han fet. I es que les àmfores de terrissa han estat segellades des que s’hi va posar el vi, i ningú –ni els tècnics- l’han pogut tastar fins ara.

S’elabora amb garnatxa blanca de la parcel·la La Mussola que la Casa Coll cedeix per aquest projecte. Són vinyes velles, de més de 80 anys i es verema molt tard, ben entrat l’octubre, per assolir un bon grau que garanteixi la conservació del vi.

Un cop veremat, es desgranen els gotims a ma i es trepitja el raïm a la Festa de la Verema de Vilalba. Després el most juntament amb la pellofa, les plantes aromàtiques –el 2009 només farigola- i la mel, es posa en gerres de terrissa a sol i serena a fermentar.

Un cop acabada la fermentació es trasbalsa el vi per eliminar els pòsits i es passa a les àmfores al celler soterrani de Casa l’Adroguer on s’està envellint els 3 o 4 mesos que queden fins Setmana Santa.

El vi d’enguany té color de coure i a les aromes no domina la farigola, com es podria esperar. De fet, és molt floral i recorda els camps d’ametllers en flor. A la boca és dens i moderadament dolç –part del sucre de la mel fermenta amb el most- i amb un toc d’aspror que desentela el paladar.


EL VI DE LA PASSIÓ ENVELLEIX EN ÀMFORES COM LES DE FA 2000 ANYS FOTO: VADEVI.CAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa