VadeVi
Empordàlia Rosat Brut Nature, escumós genuïnament empordanès
Empordàlia Rosat Brut Nature

!--akiadsense-->

Empordàlia Rosat Brut Nature

En uns temps convulsos per la DO CAVA on es demostra que a la llarga tot el que té un mal inici difícilment pot tenir un bon final, hi ha denominacions d’origen que en el seu moment van optar per emparar els escumosos de mètode tradicional com és el cas de la DO Empordà i ara queda de manifest, més que mai que va ser una bona decisió. D’aquesta manera es possibilita que es puguin elaborar vins escumosos de mètode tradicional arrelats al territori com és el cas de l’Empordàlia Rosat Brut Nature, un escumós elaborat amb dues de les varietats que més i millor defineixen el terrer de l’Empordà, el lledoner roig i la carinyena blanca.

És un cupatge agosarat per un vi escumós, però el resultat obtingut l’avala. L’Empordàlia Rosat Brut Nature està elaborat amb lledoner roig provinent de sòls de pissarra del poble de Garriguella i amb carinyena blanc de sòls d’al·luvió del municipi de Pau.

Servit a la copa presenta un color rosa pàl·lid, de tons salmó i reflexes ataronjats, amb un abundant carbònic composat de petites bombolles que formen una bona corona. Net i brillant.

En nas és intens i singular, malgrat la suggestió del color les aromes que ens ofereix són de fruites de pinyol, préssec, albercoc, de records cítrics i fins i tot un punt tropicals, de pinya, totes elles embolcallades per notes d’herbes de bosc mediterrani, de fonoll i de farigola.

L’entrada en boca està marcada pel pessigolleig del seu carbònic en aterrar a la llengua, una sensació festiva i agradable, que li aporta textura al mateix temps que una acidesa viva i ben present dona frescor. En el pas de boca al seu caràcter afruitat i lleugerament balsàmic s’hi afegeixen unes lleugeres aromes provinents de la criança que aporten certa complexitat al conjunt aromàtic. Final llarg i persistent.

És un escumós idoni per acompanyar àpats a base de canapès i petites mossegades, on es barregin molts ingredients diferents, peixos, carns, embotits, arrebossats, fregits, etc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa