VadeVi
Flor de Pinot de Naveran, un rosat que convida a repetir
  • CA
Flor de Pinot un nou rosat de Naveran

!–akiadsense–>

Flor de Pinot 2019

95% pinot noir, 5% xarel.lo

Ecològic

Caves Naveran (DO Penedès)

Preu aprox.: 13 euros

Tel.: 93 898 84 00

Mail: [email protected]

Web: http://naveran.com/

És ben conegut que la pinot noir és una varietat molt delicada i complexa de conrear sobretot perquè és un raïm de floració i maduració primerenca que li costa adaptar-se a segons quin terrers i en climes meridionals el raïm madura en el moment de màxima calor podent arribar a produir-se un vi molt alcohòlic. Torrelavit és una de les zones on aquesta varietat s’ha adaptar millor i és d’on surten, ara mateix, els millors elaborats amb ella.

En general, a casa nostra els vins negres elaborats amb pinot noir no han acabar de reeixir i sobretot s’ha conreat per l’elaboració d’escumosos, principalment rosats i alguns vins rosats com el que presentem avui.

Les caves Naveran és un dels cellers que millor treballen aquesta varietat. El seu enòleg Lluís Esclassans li té ben presa la mida i elabora amb ella uns vins i caves amb una excel·lent qualitat. La seva darrera creació amb pinot noir és un vi rosat, el Flor de Pinot, que sedueix tan per la seva presentació, afrancesada però molt elegant, com per les seves característiques organolèptiques. És un vi que, si no llegeixes l’etiqueta, a primera vista transporta directament a la Provença francesa.

Premsat sense cap tipus de maceració, el vi presenta un color rosat pell de ceba de llibre, amb reflexos de color salmó. Net i brillant. De seguida que el serveixes a la copa ja desprèn unes intenses però delicades aromes afruitades on hi destaquen notes de groselles, gerds i maduixes ben acompanyades d’aromes cítriques de caràcter dolcenc, de pell de taronja i de flor de taronger.

En boca té una entrada prou ampla amb una acidesa que li atorga frescor i l’acompanya en un pas de boca llarg, sedós i untuós on el seu caràcter afruitat el fa molt llaminer. Per via retronasal s’hi afegeixen subtils aromes de caràcter balsàmic que arrodoneixen el conjunt i el porten a un final excel·lent que convida a repetir.

És un vi que ho té tot. En la meva opinió un dels millors vins rosats que s’elaboren actualment a Catalunya. Molt versàtil, és un vi que tan es pot consumir com a copa de benvinguda, com aperitiu, com a copa de mitja tarda o bé acompanyant àpats. El seu caràcter afruitat però seriós, molt allunyat dels vins rosats frívols plens d’aromes de llaminadures però sense arribar a ser un vi vinós, d’aquells rosats amb caràcter de vins negres, li atorguen un equilibri que el porten a acompanyar amb solvència tots els arrossos mariners, des d’un arròs a banda fins a un caldós de marisc, plats de pasta amb peix i marisc, sensacional amb uns pappardelle amb cloïsses i escamarlans o uns spaghetti nero di seppia amb castanyons, musclos i una salsa marinera però també unes verdures fetes a la brasa o una bona pizza artesana amb ingredients frescos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa