VadeVi
La Foradada 2017, cada glop evoca el paisatge de Corbera d’Ebre
  • CA
Foradada

!–akiadsense–>

La Foradada 2017

100% Garnatxa blanca

Celler Frisach (DO Terra Alta)

PVP aprox.: 12,90 euros

Etiqueta en Català

Tel. : 977 421 215

Mail : [email protected]

Web: https://www.cellerfrisach.com/

En Francesc Ferrer, tot i la seva joventut, és un vigneron d’idees clares, hereu d’una tradició familiar, tarannà humil i enamorat del seu paisatge i de la seva història. Els Ferrer volen expressar a través dels seus vins els seus lligams a la seva terra, al seu origen, a la seva identitat, a la seva historia, que de la mateixa manera que conformen el seu caràcter volen que conformin el caràcter dels seus vins.

Amb els seu vi brisat, anomenat “La Foradada” en homenatge a la denominació històrica i popular del poble de Corbera d’Ebre abans de la guerra civil, han volgut recuperar i reivindicar una elaboració ancestral a la Terra Alta.

Els raïms de vernatxa blanca que es fan servir per l’elaboració de La Foradada provenen de la finca “El Quart” (des de Corbera d’Ebre es triga un quart d’hora caminant per arribar a la finca, d’aquí el seu nom). Els ceps es van plantar fa vint i tants anys en el seu sòl argilós i calcari. Segueixen els preceptes de la viticultura ecològica.

La Foradada és un vi blanc brisat, és a dir que els raïms fermenten amb les seves pells per extreure’n tota la seva riquesa. Un cop fermentat roman un any en el dipòsit amb les seves lies sense remoguts. No es filtra, no s’estabilitza i en cap moment del seu procés d’elaboració li afegeixen sulfits.

És un vi que presenta un color daurat intens, brillant. Forma una bona llàgrima, força densa i lenta.

Generós però també complex en aromes, la fruita blanca madura es presenta ben acompanyada de totes les aromes que es troben pels camps de Corbera, anisats, flors seques, cereals, resina de pi, espígol, herbes remeieres, ametlles crues, notes de llevats, formant totes elles un conjunt rústic, llaminer i molt seductor.

En boca és voluptuós, ocupant tot l’espai amb força, mostrant múcul en un pas de boca que ens deixa plens de sensacions balsàmiques, certa calidesa, untuositat i un joc d’aromes que juga entre els afruitats, els vegetals i unes delicades amargors, que li donen una personalitat molt marcada. Final llarg i persistent.

Cada glop de la Foradada és un glop del paisatge de Corbera d’Ebre, complint-se més que mai el tòpic de que el vi és un tros de paisatge embotellat. Rústic com el seu terrer però elegant com les maneres de fer vinícoles del seu jove elaborador.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: En bon català a gener 11, 2019 | 08:52
    En bon català gener 11, 2019 | 08:52
    Faig un prec als escriptors del gremi. Si us plau, deixeu de fer servir el terme "vigneron"! És un gal·licisme pedantesc i del tot innecessari, atès que en català tenim les meravelloses "vinyater" o "vinyataire", que designen exactament el mateix. Facin honor a la llengua comuna, senyors!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa