[fitxatecnica]Foranell Picapoll 2009
Celler Joaquim Batlle
DO Alella. Vi procedent de l’agricultura ecològica
PVP. Aprox. 12,50 €
Etiquetat en català
Tel.: 699 086 335[/fitxatecnica]En Quim Batlle va constituir el seu celler a Tiana el 1999 amb una idea clara: treballar només les varietats de raïm autòctones, les mateixes que havien treballat abans el seu pare i el seu avi a les vinyes familiars.

No va ser tan fàcil: de pansa blanca n’hi havia força, però per recuperar la garnatxa blanca i el picapoll autòctons, sense portar-los d’altres indrets, va haver de buscar per les vinyes velles locals fins trobar els ceps adequats amb els que va empeltar la seva plantació.

Elabora, doncs, tres vins monovarietals, blancs com mana la tradició alellenca. El picapoll l’elabora amb una criança d’uns quants mesos amb les mares del vi en dipòsit, sense passar per bóta, per conservar les aromes fresques del raïm: la flor de taronger amb notes cítriques de llimona madura.

La criança el fa ample i dens en boca, amb matisos ben diferents dels picapolls bagencs: té el punt mineral del sauló i el deix salat que li dóna el foranell, el vent de mar, que el situen a Alella. I amb el segell del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica.


EL PICAPOLL DEL MARESME TÉ DIFERÈNCIES NOTABLES AMB EL DEL BAGES FOTO: CELLER JOAQUIM BATLLE

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa